Διεθνή

Τουρκία: Με… δημόσιες σχέσεις προσπαθεί να επανενταχθεί στο πρόγραμμα των F-35

  • newsroom


Η δικηγορική εταιρεία Arnold & Porter θα παρέχει «συμβουλές στρατηγικής και πρόσβαση» στις αρχές των ΗΠΑ έναντι 750.000 δολαρίων

Αφού οι απειλές δεν είχαν αποτέλεσμα η Τουρκία στρέφεται στους επαγγελματίες των Δημόσιων Σχέσεων προσλαμβάνοντας δικηγορική εταιρεία με έδρα την Ουάσινγκτον προκειμένου να την επανεντάξει στο αμερικανικό πρόγραμμα του μαχητικού αεριωθουμένου F-35. Ο εξοστρακισμός της από το πρόγραμμα ήταν το αποτέλεσμα της αγοράς των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 τα οποία η Ουάσινγκτον υποστηρίζει πως απειλούν τα F-35.

Η Άγκυρα εκτός της παραγγελίας περισσοτέρων από 100 «αόρατα» μαχητικά κατασκεύαζε και εξαρτήματα για την παραγωγή τους,.

Τώρα η Τουρκία προσέλαβε τη δικηγορική εταιρεία Arnold & Porter για να της προσφέρει «συμβουλές στρατηγικής και πρόσβαση» στις αρχές των ΗΠΑ με ένα συμβόλαιο έξι μηνών ύψους 750.000 δολαρίων, η ισχύς του οποίου αρχίζει αυτόν τον μήνα.

Η Άγκυρα υποστηρίζει πως η αποβολή της από τον πρόγραμμα ήταν άδικη και ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει πως ελπίζει σε θετικές εξελίξεις υπό τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Το συμβόλαιο υπογράφηκε με την εταιρεία SSTED Defence Industry Tecnologies, που έχει έδρα την Άγκυρα και ανήκει στην Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας (SSB), την κύρια τουρκική αρχή που είναι αρμόδια για την αμυντική βιομηχανία.

Η Arnold & Porter θα «συμβουλεύει σχετικά με τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν η SSB και οι τούρκοι εργολάβοι για να παραμείνουν μέσα στο πλαίσιο του Κοινού Προγράμματος Μαχητικού (Joint Strike Fighter Program) λαμβάνοντας υπόψη και αντιμετωπίζοντας τους υφιστάμενους πολύπλοκούς γεωπολιτικούς και εμπορικούς παράγοντες», αναφέρεται στο συμβόλαιο.

Διαβάστε ακόμα:

Σταϊκούρας: Επέκταση Ηρακλή και «Γέφυρα» για μικρομεσαίους

Πατρίκ Μουράτογλου: Ποιος είναι ο εκατομμυριούχος προπονητής του Τσιτσιπά

Διακοπές ρεύματος: Τα κλαδιά σας μέσα