Οι πρεσβευτές εννέα δυτικών χωρών κλήθηκαν σήμερα από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αφού πολλές από αυτές έκλεισαν τα προξενεία τους στην Κωνσταντινούπολη αυτήν την εβδομάδα, επικαλούμενες κίνδυνο για τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διπλωματική πηγή, ζητώντας να μην κατονομαστεί, οι εννέα αυτές χώρες είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Ιταλία και η Σουηδία.

Τις τελευταίες μέρες τουλάχιστον έξι χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Ολλανδία, ανακοίνωσαν ότι κλείνουν προσωρινά για το κοινό τα προξενεία τους.

Επίσης, πολλές δυτικές κυβερνήσεις έχουν καλέσει από την περασμένη Παρασκευή τους πολίτες τους που βρίσκονται στην Τουρκία να «είναι σε επιφυλακή» γιατί υπάρχει κίνδυνος για τρομοκρατικές επιθέσεις, σε αντίποινα -όπως λένε- για το κάψιμο του Κορανίου σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία συμβούλευσαν στη συνέχεια τους πολίτες τους να αποφεύγουν ορισμένες τουριστικές περιοχές στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπως την πλατεία Ταξίμ, αλλά και ζώνες γύρω από εκκλησίες και συναγωγές.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: «Άντεξε» στις πιέσεις, έχοντας φύλακα – άγγελο τις τράπεζες

Γιάννης Βασιλάκος στο newmoney: Το σχέδιο της «Κωτσόβολος» πίσω από τη νέα επένδυση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Δήμας: «Καθοριστικό το Smart Attica για την ψηφιακή ωριμότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»