Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι οι τιμές της ενέργειας, οι οποίες έχουν αυξηθεί εξαιτίας του πολέμου με το Ιράν, δεν πρόκειται να αποκλιμακωθούν πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.
«Αμέσως μετά τις εκλογές, οι τιμές του πετρελαίου θα αρχίσουν να υποχωρούν απότομα», δήλωσε σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για το Τέξας, όπου θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των midterms.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι ο πόλεμος με το Ιράν, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον έβδομο μήνα χωρίς να διαφαίνεται σαφής λύση, θα τελειώσει «αμέσως μετά τις εκλογές».
«Δεν μπορούν να αντέξουν άλλο», είπε ο Τραμπ, ο οποίος έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ έχουν επικρατήσει στη συνεχιζόμενη σύγκρουση, όταν ρωτήθηκε πώς εξηγεί αυτή την πρόβλεψη.
Στη συνέχεια, ωστόσο, υποστήριξε ότι η Τεχεράνη επιχειρεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα προς μια κατεύθυνση δυσμενή για τον ίδιο.
«Είναι απελπισμένοι να προσπαθήσουν να επηρεάσουν τις εκλογές, ώστε να βρεθεί στην εξουσία μια αδύναμη ομάδα ανθρώπων, που θα τους αφήσει ήσυχους και θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο πρόεδρος.
Διαβάστε ακόμη
Νέα εργαλεία από την Κομισιόν για τη στεγαστική κρίση – Τι αλλάζει για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.