Ο 24ος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στη χώρα, σύμφωνα με την έκθεση για τη γη του 2022, ο Τζεφ Μπέζος κατέχει 420.000 στρέμματα στην Αμερική.

Μια έκθεση του 2022 για τη γη ονόμασε τον Μπέζος τον 24ο μεγαλύτερο ιδιοκτήτη γης της χώρας, με 420.000 στρέμματα στο όνομά του. Με την πάροδο των ετών, έχει αποκτήσει αρκετά διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη, ένα ράντσο στο Τέξας και σπίτια στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, την Καλιφόρνια και την Ουάσινγκτον.

Ο Μπέζος έχει σπάσει αρκετές φορές ρεκόρ ακινήτων. Το 2019, έδωσε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια για τρία γειτονικά διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη, στην ακριβότερη συμφωνία ακινήτων που έγινε ποτέ νότια της 42ης οδού του Μανχάταν. Την επόμενη χρονιά, αγόρασε το κτήμα Warner Estate εννέα στρεμμάτων στο Μπέβερλι Χιλς έναντι 165 εκατομμυρίων δολαρίων από τον δισεκατομμυριούχο Ντέιβιντ Γκέφεν. Εκείνη την εποχή, ήταν το πιο ακριβό σπίτι που πωλήθηκε ποτέ στην ιστορία της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με το Business Insider.

Από δύο γειτονικές επαύλεις στο Μπέβερλι Χιλς μέχρι ένα εκτεταμένο κτήμα σε ένα αποκλειστικό προάστιο του Σιάτλ, αυτά είναι όλα τα ακίνητα που έχει αποκτήσει ο Μπέζος στις ΗΠΑ:

 

Η βάση του Μπέζος είναι μια έπαυλη σχεδόν 24.000 τετραγωνικών μέτρων στη Medina της Ουάσινγκτον.

Το 1998, ο Μπέζος πλήρωσε 10 εκατομμύρια δολάρια για το ακίνητο των 5,3 στρεμμάτων, το οποίο περιλαμβάνει δύο κατοικίες, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Η μία κατοικία είναι ένα σπίτι 20.600 τετραγωνικών μέτρων, πέντε υπνοδωματίων, τεσσάρων μπάνιων με υπόγειο που εκτείνεται πάνω από 5.000 τετραγωνικά μέτρα και πέντε τζάκια. Το άλλο είναι ένα σπίτι 8.300 τετραγωνικών μέτρων, πέντε υπνοδωματίων και τεσσάρων μπάνιων, που χτίστηκε το 1940.

Αγόρασε το διπλανό ακίνητο το 2010 στο πλαίσιο της Aspen Ventures LLC, σύμφωνα με την WSJ. Αυτό το οικόπεδο έχει ένα αρχοντικό 24.000 τετραγωνικών ποδιών σε στιλ τούντορ, έξι υπνοδωματίων και έξι μπάνιων και είχε τιμή εισαγωγής 53 εκατομμύρια δολάρια.

Η έπαυλη Medina, που βρίσκεται σε μια χερσόνησο ακριβώς απέναντι από τη λίμνη Ουάσινγκτον από το Σιάτλ, είναι ένα αποκλειστικό προάστιο που φιλοξενεί επίσης τον Μπιλ Γκέιτς, καθώς και άλλα μεγαλοστελέχη της Microsoft, επιχειρηματίες της τεχνολογίας και μεγιστάνες των τηλεπικοινωνιών.

Πολλά από τα αρχοντικά της γειτονιάς είναι κρυμμένα πίσω από πύλες και προστατεύονται από περίτεχνα συστήματα ασφαλείας.

 

Ένα χρόνο μετά την αγορά της έπαυλης Medina, ο Μπέζος ξόδεψε 7,65 εκατομμύρια δολάρια για τρία διαμερίσματα στο Central Park West στο Μανχάταν.

Οι τρεις μονάδες, στο κτίριο The Century στο Upper West Side του Μανχάταν, αγοράστηκαν από τον πρώην επικεφαλής της Sony Music, Τόμι Μοτόλα.

Περισσότερο από μια δεκαετία αργότερα, το 2012, αγόρασε μια επιπλέον μονάδα στο κτίριο, για 5,3 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον ιδιοκτήτη τεσσάρων διαμερισμάτων στο κτίριο.

Το κτίριο Art Deco χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 και διαθέτει θυρωρό, συνοδούς ανελκυστήρων και τρεις ξεχωριστές εισόδους.

Από το 2021, ο Μπέζος και η πρώην σύζυγός του, Μακένζι Σκοτ, φαίνεται να εξακολουθούν να είναι ιδιοκτήτες των τεσσάρων μονάδων.

 

Η επόμενη μεγάλη αγορά του ήταν ένα τεράστιο ράντσο κοντά στην πόλη Βαν Χορν του Τέξας.

Το 2004, ο Μπέζος αγόρασε το Corn Ranch, μια έκταση 165.000 στρεμμάτων έξω από το Βαν Χορν του Τέξας.

Ενώ φέρεται να είπε στην τοπική εφημερίδα ότι αγόρασε την ιδιοκτησία για να έχει η οικογένειά του την ευκαιρία να ζήσει σε ένα ράντσο, όπως έκανε όταν επισκεπτόταν τον παππού του όταν ήταν παιδί, φαίνεται ότι χρησιμοποιεί τη γη κυρίως για τις εκτοξεύσεις πυραύλων της αεροδιαστημικής εταιρείας Blue Origin.

Η γη περιλάμβανε ένα σπίτι που ο πωλητής είπε ότι ξόδεψε «εκατομμύρια» για την ανακαίνιση.

Το ράντσο σε σχήμα U που είναι ένα απομεινάρι του πωλητή, ο οποίος δήλωσε στη Wall Street Journal ότι έβαλε «εκατομμύρια» για την ανακαίνισή του. Πίσω από το σπίτι υπάρχει μια κουκέτα που μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα.

Το ακίνητο χρησιμοποιείται κυρίως ως βάση για την ιδιωτική διαστημική εταιρεία του Μπέζος, Blue Origin.

Καθώς η διαστημική του εταιρεία μεγάλωσε, πρόσθεσε και την έκταση του στο Τέξας.

Ο Μπέζος και άλλοι επιβάτες επέβαιναν στο σκάφος όταν η Blue Origin ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη της επιβατική διαστημική πτήση το 2021.

 

Τρία χρόνια μετά την αγορά της Washington Post το 2013, ο Μπέζος αγόρασε ένα πρώην μουσείο κλωστοϋφαντουργίας στο Καλόραμα της Ουάσινγκτον.

Ξόδεψε 23 εκατομμύρια δολάρια για το ακίνητο, το οποίο χρονολογείται από το 1912 και έχει μια θέση στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων, σύμφωνα με την Washington Post.

Οι δύο κοινές κατασκευές στο ακίνητο του Μπέζος έχουν σχεδόν 27.000 τετραγωνικά πόδια ζωτικού χώρου, καθιστώντας το το μεγαλύτερο σπίτι στην Ουάσινγκτον.

Έχει αναφερθεί ότι ο Μπέζος μπορεί επίσης να έχει αγοράσει το σπίτι απέναντι από το δρόμο τον Ιανουάριο του 2020 για 5 εκατομμύρια δολάρια, αν και το Insider δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι είναι ιδιοκτήτης του ακινήτου.

 

Τον Ιούνιο του 2019, ο Τζεφ Μπέζος έδωσε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια για τρία γειτονικά διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη.

Η εξαγορά περιλάμβανε ένα τριώροφο ρετιρέ και δύο μονάδες ακριβώς από κάτω του.

«Ήταν η ακριβότερη συμφωνία ακινήτων νότια της 42ης οδού του Μανχάταν», δήλωσε τότε ο εκτιμητής Τζόναθαν Μίλερ στην Wall Street Journal.

Οι απεικονίσεις του εσωτερικού του διαμερίσματος από το δημιουργικό γραφείο VisualHouse δείχνουν τη χλιδή του ρετιρέ.

Ο Μπέζος αγόρασε έκτοτε άλλες δύο μονάδες μέσα στο προπολεμικό κτίριο. Το 2020, δαπάνησε 16 εκατομμύρια δολάρια για μια επιπλέον μονάδα και αγόρασε ένα διαμέρισμα στο κτίριο για 23 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Οι αγορές αυτές ανέβασαν το συνολικό ποσό της ακίνητης περιουσίας του στα 119 εκατομμύρια δολάρια στο ένα κτίριο, το οποίο διαθέτει γυμναστήριο, προσομοιωτή γκολφ, αίθουσα παιχνιδιών και αίθουσα προβολής ταινιών, σύμφωνα με τον ιστότοπο του ακινήτου.

 

Ο Μπέζος διαθέτει επίσης ακίνητα στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, μια από τις πιο ακριβές γειτονιές του Λος Άντζελες.

Αγόρασε για πρώτη φορά ακίνητο στην άνετη γειτονιά το 2007, δαπανώντας 24,45 εκατομμύρια δολάρια για μια έπαυλη που διέθετε γήπεδα τένις, ξενώνα, γκαράζ έξι αυτοκινήτων και πισίνα, ανέφεραν τότε οι Los Angeles Times. Το 2017, αγόρασε το διπλανό σπίτι για 12,9 εκατομμύρια δολάρια.

Η πρώην σύζυγός του, Μακένζι Σκοτ, φαίνεται ότι πήρε και τα δύο αυτά σπίτια στο διαζύγιο. Πέρυσι, δώρισε τα δύο αρχοντικά σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για τη στέγαση.

 

 

Ο Μπέζος έσπασε ρεκόρ στην Καλιφόρνια όταν αγόρασε το Warner Estate το 2020.

Το κτήμα σχεδιάστηκε για τον Τζακ Γουόρνερ, τον πρώην πρόεδρο των Warner Bros. Studios, τη δεκαετία του 1930.

Η πιο ακριβή πώληση κατοικίας στην ιστορία της Καλιφόρνιας εκείνη την εποχή, ο Μπέζος αγόρασε το σπίτι για 165 εκατομμύρια δολάρια από τον Ντέιβιντ Γκέφεν, ο οποίος το αγόρασε το 1990 για 47,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η έπαυλη διαθέτει σπίτια φιλοξενουμένων, γήπεδο τένις, πισίνα και γήπεδο γκολφ εννέα οπών.

Όπως και σε πολλά άλλα σπίτια του, η ιδιωτικότητα είναι το κλειδί στο Warner Estate. Οι φράχτες περιβάλλουν τα εννέα στρέμματα στα οποία βρίσκεται το σπίτι των 13.600 τετραγωνικών ποδιών.

 

Το 2021, ο Μπέζος και η νυν αρραβωνιαστικιά του Λόρεν Σάντσεζ αγόρασαν ένα σπίτι στη Χαβάη.

Ο Μπέζος πλήρωσε περίπου 78 εκατομμύρια δολάρια για το σπίτι στο Μάουι, σύμφωνα με τους New York Times.

Η Σάντσεζ ανακοίνωσε ότι η ίδια και ο Μπέζος θα δωρίσουν 100 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν το Μάουι μετά την καταστροφή γειτονιών στο νησί από πυρκαγιές.

«Ο Τζεφ και εγώ είμαστε συντετριμμένοι από αυτό που συμβαίνει στο Μάουι. Σκεφτόμαστε όλες τις οικογένειες που έχουν χάσει τόσα πολλά και μια κοινότητα που έχει μείνει κατεστραμμένη», έγραψε η Σάντσεζ στο Instagram.

 

Το τελευταίο σπίτι του Μπέζος βρίσκεται στο Indian Creek, ένα άλλο hotspot δισεκατομμυριούχων.

Τον Αύγουστο, πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό του μια έπαυλη 68 εκατομμυρίων δολαρίων στο νησί Indian Creek Village του Μαϊάμι, το οποίο θεωρείται «καταφύγιο δισεκατομμυριούχων».

Το σπίτι φέρεται να εκτείνεται σε 9.300 τετραγωνικά πόδια και ολόκληρη η ιδιοκτησία είναι περίπου 2,8 στρέμματα. Το αποκλειστικό νησί έχει φιλοξενήσει την Ιβάνκα Τραμπ και τον Τζάρεντ Κούσνερ, τον Τομ Μπρέιντι και τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Καρλ Ίκαν.

 

Διαβάστε ακόμη

Ξεκινούν κατασχέσεις σε όσους δεν εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις της εφορίας

Η ΔEΘ, ο Κασσελάκης for Syriza, τα κόλπα του καζίνο Λουτρακίου, η συμφωνία Φέσσα-Χαλικιά και οι… Καμπουροχρυσικοί!

«Λιμπάντσης Α.Ε.»: Στο σφυρί η μεγάλη μονάδα της εταιρείας στη Βοιωτία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ