Στο σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οδηγείται μια μεγάλη βιομηχανική μονάδα στη Βοιωτία.

Πρόκειται για τη μονάδα συντήρησης και τυποποίησης οπωροκηπευτικών και φρούτων της εταιρείας «Λιμπάντσης Α.Ε.» που έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό την 1η Νοεμβρίου 2023, εάν μέχρι τότε βέβαια δεν μεσολαβήσουν κινήσεις αναστολής.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 3,42 εκατ. ευρώ.

Η «Λιμπάντσης Α.Ε.» είναι μία από τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου, με πορεία στην αγορά από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, η οποία ωστόσο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα.

Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2019, το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων (ενεργητικού) ανερχόταν σε 42.397.787 ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων σε 93.522.366 ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της χρήσης ανήλθε σε 288.474,53 ευρώ, με το καθαρό (μετά από φόρους) αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σε ζημίες 3.439.071 ευρώ και οι συσσωρευμένες ζημίες (αποτελέσματα εις νέο) να φτάνουν τα 61.899.948 ευρώ.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Οφειλέτιδα εταιρεία είναι η εταιρεία «Λιμπάντσης Α.Ε.» που εδρεύει στη Βέροια και στον πλειστηριασμό είχε προγραμματιστεί να βγει μονάδα συντήρησης και τυποποίησης οπωροκηπευτικών και φρούτων που βρίσκεται στο 78ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας, στο Ύπατο του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Το υπό εκτίμηση ακίνητο εντοπίζεται στη θέση «ΠΟΡΙ» ή «ΓΡΟΥΜΠΟΥΛΟ» ή «ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ» ή «ΔΡΑΓΑΝΙΑ» της κτηματικής περιφέρειας του Υπάτου, του Δήμου Θηβαίων, Π.Ε. Βοιωτίας και συγκεκριμένα επί της παράπλευρης οδού (service road) της Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας. Συγκεκριμένα, εντοπίζεται επί του κόμβου (στα δυτικά) που συνδέει την Π.Ε.Ο Θηβών- Χαλκίδας με το Ύπατο (γέφυρα). Είναι μια περιοχή νότια της βιομηχανικής περιοχής του Υπάτου, όπου αναπτύσσεται πλήθος επαγγελματικών δραστηριοτήτων κατά μήκος της Εθνικής Οδού.

Η έκταση αποτελείται από:

-Α) Αγροτεμάχιο επιφάνειας 22.320,85 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο,

Β) Αγροτεμάχιο επιφάνειας 3.112,70 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο.

Τα αγροτεμάχια περιήλθαν στην «Λιμπάντσης Α.Ε.» το 2003.

Το γήπεδο είναι επίπεδης μορφολογίας με την κεντρική είσοδο να πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής ανοιγόμενης μεταλλικής πόρτας στο πρόσωπο του συνολικού γηπέδου επί της αγροτικής οδού, στη νότια πλευρά της μονάδας.

Αναλυτικότερα, εντός του γηπέδου υπάρχει ακίνητο συνολικής επιφάνειας 12.008,68 μ² το οποίο αποτελείται ανά στάθμη:

  •  Στάθμη Ισογείου: συνολικής επιφάνειας 10.370,79 μ² (τμήματα ακινήτου με βιομηχανική χρήση συνολικής επιφάνειας 10.350,79 μ² και Φυλάκιο Πύλης επιφάνειας 20,00 μ² )
  • Στάθμη πρώτου ορόφου συνολικής επιφάνειας 1.618,84 μ² (γραφεία) και
  • Στάθμη υπογείου συνολικής επιφάνειας 19,05 μ²

Κατά την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κατασκευές από μεταλλικό σκελετό με τοιχοποιίες μεταλλικές (φύλλα panel).

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 500.000 ευρώ που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης και «με την ρητή επιφύλαξή της επισπεύδουσας για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό, κάνοντας ρητά μνεία ότι ο περιορισμός στο ποσό αυτό έγινε αποκλειστικά και μόνο για μείωση των εξόδων».

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η εξέλιξη της αξίας οικιστικών ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει πτωτικές τάσεις. Επιπλέον, εξαιτίας της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας η αγορά έχει γενικά παγώσει, και πράξεις αγοραπωλησίας δεν γίνονται ή γίνονται ελάχιστες. Επιπροσθέτως, η δεδομένη οικονομική συγκυρία, έχει οδηγήσει πιθανούς πωλητές αλλά και πιθανούς αγοραστές οικοπέδων και κατασκευαστές να κρατούν στάση αναμονής, με αποτέλεσμα η προσφορά αλλά και η ζήτηση αδόμητων οικοπέδων να είναι μικρή».

Διαβάστε ακόμη

Ξεκινούν κατασχέσεις σε όσους δεν εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις της εφορίας

Η ΔEΘ, ο Κασσελάκης for Syriza, τα κόλπα του καζίνο Λουτρακίου, η συμφωνία Φέσσα-Χαλικιά και οι… Καμπουροχρυσικοί!

Ετσι θα είναι το νέο project 5 αστέρων, άνω των €125 εκατ. της Ikos στην Κρήτη (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ