Η UBS περικόπτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ασία, λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ανταγωνίστριας Credit Suisse, καθώς η τράπεζα ανταποκρίνεται στη σίγαση της δραστηριότητας των πελατών και στην επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας μείωσε ορισμένους αλληλεπικαλυπτόμενους ρόλους τους τελευταίους μήνες και αναμένονται περαιτέρω περικοπές μέχρι τον Νοέμβριο, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς τα σχέδια είναι μη δημοσιοποιήσιμα.

Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πρόκειται να καταργήσει μερικές εκατοντάδες ρόλους στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, στην πλειονότητά τους ομάδων που “κληρονομήθηκαν” πρόσφατα από την Credit Suisse, ανέφεραν οι πηγές. Ο αριθμός των περικοπών δεν έχει οριστικοποιηθεί, τόνισαν. Η τράπεζα σχεδιάζει να διατηρήσει την πλειοψηφία των στελεχών ιδιωτικής τραπεζικής στην Αυστραλία και την Ινδία προς το παρόν, ανέφερε μία εκ των πηγών.

Η UBS παλεύει με τα χαμηλά επίπεδα πελατείας και δραστηριότητας στην Ασία-Ειρηνικό, όπου ο περιφερειακός επιχειρηματικός κόμβος του Χονγκ Κονγκ είναι εδώ και καιρό επίκεντρο δραστηριότητας μαζί με τη Σιγκαπούρη για τους εξαιρετικά πλούσιους της Κίνας. Τα κέρδη προ φόρων της μονάδας διαχείρισης περιουσίας στην περιοχή μειώθηκαν κατά 9% το β’ τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Εκπρόσωπος της UBS αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ. Το βέβαιο είναι ότι η μετοχή της UBS διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη της μετά την είδηση, διαπραγματευόμενη στα 22,73 ελβετικά φράγκα (25,493 δολ.).

Διαβάστε ακόμη 

Μετρούν τις πληγές τους οι βιομηχανίες του Θεσσαλικού Κάμπου – Οι πρώτες ελλείψεις στην αγορά 

Φυσικό αέριο: Αβεβαιότητα στην παγκόσμια αγορά και φόβοι για τιμή πάνω από τα €40 ανά μεγαβατώρα 

Μπάρος: Το θρυλικό πέρασμα – Η απόλυτη ορεινή διαδρομή στην Ελλάδα που αξίζει να ζήσετε έστω μια φορά 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ