Τέσσερις ασιατικές χώρες (Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Ινδία) περιλαμβάνονται στη λίστα των 10 κορυφαίων αγορών βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο. Μαζί με το Μεξικό και τη Ρωσία, αφήνουν χώρο για τις ΗΠΑ και μόνο για τρεις ευρωπαϊκές χώρες.

Η μεγαλύτερη αγορά, η Κίνα, θα έχει εκτιμώμενο κύκλο εργασιών 49,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, που αναμένεται να ανέλθει στα 71,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025-πολύ μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκονται στη δεύτερη θέση, στις οποίες τα βιντεοπαιχνίδια αναμένεται να αποφέρουν 42,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ιαπωνία, στην τρίτη θέση, παραμένει επίσης μια εξαιρετική αγορά για βιντεοπαιχνίδια, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025, τέσσερις φορές περισσότερο από τα αντίστοιχα έσοδα στη Νότια Κορέα, το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ινδία.

Σε όλον τον κόσμο, τα παιχνίδια για κινητά αποφέρουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από βιντεοπαιχνίδια – περίπου το 70%. Το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο στην Κίνα, αγγίζοντας το 84% και στο Μεξικό (74%).

Διαβάστε ακόμη:

«Μετωπική» στη Βουλή για πυρκαγιές – καταλογισμό ευθυνών (vid+ upd)

Ρύθμιση οφειλών – 2η ευκαιρία – Πτωχευτικός: Τα 15 βήματα για να λάβετε βεβαίωση ευάλωτου δανειολήπτη

e-ΕΦΚΑ: Νέα εκκαθαριστικά για τις εισφορές μετά τα λάθη στα μπλοκάκια