Διεθνή

Βρετανία: Κάτω από τις προβλέψεις η ανάπτυξη στο γ’ τρίμηνο

  • newsroom


Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,1% σε τρίμηνο το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο του 2021, κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις για αύξηση 1,3%

Ηπιότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις ήταν τελικά η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο του 2021, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο του υψηλού πληθωρισμού και της αβεβαιότητας για την επόμενη ημέρα.

Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,1% σε τρίμηνο το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο του 2021, κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις για αύξηση 1,3% και σαφώς χαμηλότερα από την αναθεωρημένη ανάπτυξη του 5,4% που είχε καταγράψει στο δεύτερο τρίμηνο.

Η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του 2021 ήταν 1,5% χαμηλότερη από το τέταρτο τρίμηνο του 2019, διάστημα πριν χτυπήσει η πανδημία, καταγράφεται ωστόσο, βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο ποσοστό που έφτανε το 2,1%.

Ο τομέας των υπηρεσιών έτρεξε με 1,4% το τρίτο τρίμηνο, ενώ η μεταποίηση υποχώρησε κατά 0,7%.

Οι αναθεωρήσεις έδειξαν επίσης ότι η Βρετανία αντιμετώπισε τον πρώτο χρόνο της πανδημίας καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, με την οικονομία να συρρικνώνεται 9,4% αντί 9,7%.

Διαβάστε ακόμη:

Το Ελεγκτικό Συνέδριο δίνει το «πράσινο φως» για το καζίνο στο Ελληνικό

DG Comp: Ενέκρινε την εξαγορά της WIND από τη United Group

ΔΕΗ: Είσοδος στα telecoms με πιλοτικό σχέδιο στο Περιστέρι αρχές του 2022