Το Great Place to Work® Hellas ανακοίνωσε την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 τα αποτελέσματα της έρευνας Best WorkplacesTM Hellas 2023, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης εργασιακού κλίματος στην Ελλάδα, με τις επωνυμίες των κορυφαίων εταιρειών που διακρίνονται φέτος για το εργασιακό τους περιβάλλον.

Στην έρευνα Best Workplaces™ 2023, η οποία διεξήχθη για 21η συνεχή χρονιά στη χώρα μας με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, διακρίνονται 30 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:

  • 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους,
  • 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους,
  • 10 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους

Facts & figures:

•    Η έρευνα του Great Place Τo Work® διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια και στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους.

•    Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023.

•    Υποψήφιες για τη λίστα Best Workplaces™ 2023 ήταν όλες οι εταιρείες οι οποίες πιστοποιήθηκαν μέσα στο 2022 για το καλό τους εργασιακό περιβάλλον από το Great Place Τo Work® και είχαν υποβάλει την έκθεση Culture Audit© με τις πολιτικές και πρακτικές διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού τους μέχρι το τέλος του 2022.

•    Συνολικά μέσα στο 2022 απέκτησαν την Πιστοποίηση Great Place to Work-Certified™ 131 εταιρείες όλων των μεγεθών. Από τις Πιστοποιημένες εταιρείες υπέβαλαν την έκθεση Culture Audit© και έθεσαν υποψηφιότητα για ένταξη στη λίστα Best Workplaces™  2023, οι 77 εταιρείες.

•    Το σύνολο των εργαζομένων που έλαβαν ερωτηματολόγιο για να αξιολογήσουν την εταιρεία τους στις υποψήφιες για ένταξη στη λίστα εταιρείες ήταν 38.733 άτομα.
•    Η μεγαλύτερη εταιρεία που διακρίνεται στη λίστα απασχολεί πάνω από 10.000 εργαζόμενους, ενώ η μικρότερη μόλις 20.

Διαβάστε ακόμη

Harbor Lab: Το έξυπνο λογισμικό για τη ναυτιλία και η «ρότα» προς το NYSE (pics)

Γκαμπριέλε Ντονάτι (TimeRepublik): «Η εμπιστοσύνη ανοίγει περισσότερες πόρτες από ό,τι τα χρήματα» (tweet + vid)

Χάρης Μπρουμίδης: «Να συνδιαμορφώσουμε πολιτικές υπέρ της ανθεκτικότητας της κοινωνίας και της οικονομίας»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ