Στα σκαριά τρεις σημαντικές παρεμβάσεις για τους συνταξιούχους το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται, όπως αναφέρουν Τα Νέα, για την καταβολή των αναδρομικών που αφορούν τα δώρα και το επίδομα αδείας των συνταξιούχων για την περίοδο 2013-2018 σε 370.000 δικαιούχους, οι οποίοι είχαν προσφύγει στα δικαστήρια.

Ειδικότερα:

  • Αναδρομικά σε 370.000 συνταξιούχους με ποσά έως 4.000 ευρώ (δώρα και επίδομα αδείας για την περίοδο 2013-2018) θα δοθούν, σύμφωνα με Τα Νέα, με την αναμενόμενη θετική απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ), η οποία θα εκδοθεί τον επόμενο μήνα. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 400 με 500 εκατ. ευρώ.
  • Συντάξεις χηρείας: Δύο λύσεις για την άμβλυνση των επιπτώσεων εξετάζει το υπουργείο Εργασίας για το θέμα των περικοπών στις συντάξεις χηρείας. Οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας μετά την τριετία θα χάνουν τη μισή παροχή σε περίπτωση ανάληψης εργασίας ή συνταξιοδότησης.
  • Αναμόρφωση εισφοράς αλληλεγγύης: Σήμερα μικρότερες ή μηδενικές αυξήσεις στις συντάξεις παίρνουν χιλιάδες συνταξιούχοι με συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, χωρίς να έχουν προσωπική διαφορά λόγω της Εισφοράς Αλληλεγγύης.

Διαβάστε ακόμη

Tριγμοί στα χρηματιστήρια: Πώς επηρεάζει τις μετοχές ανά κλάδο η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι και γιατί δεν ψήφισαν ΝΔ και η συζήτηση για ανασχηματισμό

JOBmatch: Ξεπέρασαν τις 12.000 οι εγγραφές – Ολοκληρώθηκαν 5.297 συνεντεύξεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ