Περισσότερες πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές του Αυγούστου προστίθενται στο μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας που αφορά στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, οι επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στις παρακάτω περιοχές υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες και εντός των προθεσμιών που έχουν οριστεί σε αυτήν για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2023:

α. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών:

Της δημοτικής ενότητας Κυριακίου και των δημοτικών κοινοτήτων Αγίας Τριάδας και Αγίας Άννας της δημοτικής ενότητας Κορώνειας του δήμου Λεβαδέων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (21/8/2023) δύνανται να θέτουν σε αναστολή της συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί, μέχρι και την 20ή/8/2023, από 21/8/2023.

β. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών:

Της δημοτικής κοινότητας Στειρίου της δημοτικής ενότητας Διστόμου του δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δύνανται να θέτουν σε αναστολή της συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί, μέχρι και την 22η/8/2023, από 23/8/2023.

γ. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών:

Της δημοτικής ενότητας Υδρούσας του δήμου Άνδρου της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δύνανται να θέτουν σε αναστολή της συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί, μέχρι και την 25η/8/2023, από 26/8/2023.

Για την εν λόγω δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας, η κάθε πληγείσα επιχείρηση-εργοδότης, ανάλογα με τη διοικητική περιοχή που ανήκει, επιλέγει στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» μία από τις κάτωθι ειδικές περιπτώσεις στις δηλώσεις Ειδικού Σκοπού/Δηλώσεις Αναστολής Συμβάσεων Εργασίας/Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων Εργασίας από 1/8/2020 και μετά:

i. Επιχειρήσεις – εργοδότες που επλήγησαν από πυρκαγιές της 21/8/2023, 22/8/2023 και 23/8/2023, στις περιοχές που ανήκουν στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου, Καβάλας, Εύβοιας, Βοιωτίας & Δυτικής Αττικής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ειδική περίπτωση vi της προηγούμενης ανακοίνωσης συμπληρώνεται με την ημερομηνία 23/8/2023.

ii. Επιχειρήσεις – εργοδότες που επλήγησαν από πυρκαγιές της 26ης/8/2023 στις περιοχές που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου.

Διαβάστε ακόμη

Στη δίνη της δολοφονίας στο Blue Horizon η Attica Group

Κακοκαιρία Daniel: Παράπλευρες επιπτώσεις και στον τουρισμό – Ακυρώσεις και εγκλωβισμένοι επισκέπτες

Blue Horizon: Τέσσερις λιμενικοί διώκονται πειθαρχικά – Aπεργία της ΠΝΟ για τον θάνατο του Αντώνη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ