ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Eπίδομα προσωπικής διαφοράς: Ποιοι συνταξιούχοι θα το λάβουν

Ποιοι θα βγουν διπλά κερδισμένοι

Στο πλαίσιο των αυξήσεων θα ενταχθούν σε δυο χρόνια από το 2026 όλοι οι συνταξιούχοι, καθώς θα έχουν καταφέρει να μηδενίσουν την προσωπική τους διαφορά, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών στην ασφάλιση.

Περίπου 150.000 συνταξιούχοι που θα μηδενίσουν την προσωπική διαφορά με την αύξηση του 2024 θα είναι διπλά κερδισμένοι, καθώς θα πληρωθούν και το επίδομα από 100 έως 200 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες. Το διπλό όφελος θα προκύψει από το γεγονός ότι το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα καθορισθεί πριν τις αυξήσεις του 2024, ενώ, πέρυσι πληρώθηκε μετά τις αυξήσεις.

Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ στη σύνταξη του Νοεμβρίου, σύμφωνα με την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα κριτήρια για το επίδομα

Κριτήριο για να καταβληθεί το επίδομα θα είναι το εάν υπάρχει προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ πριν δοθεί η αύξηση κατά 3,1% στις συντάξεις για το 2024.

Όσοι συνταξιούχοι έχουν προσωπική διαφορά και πάρουν αύξηση πάνω από 10 ευρώ θα έχουν διπλό κέρδος, καθώς θα έχουν ήδη κλειδώσει το επίδομα προσωπικής διαφοράς ανεξάρτητα από το αν η αύξηση που θα πάρουν μηδενίσει την προσωπική διαφορά τους.

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα πληρωθεί σε περίπου 750.000 συνταξιούχους, εκ των οποίων οι 150.000 θα βγουν διπλά κερδισμένοι, γιατί με την αύξηση θα μηδενίσουν την προσωπική διαφορά, έχοντας πάρει και το επίδομα.

Διαβάστε ακόμα

AirBnB: «Παγίδα» διαμονής για τους ενοικιαστές… μακράς διάρκειας

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Η στρατηγική της ΝΔ στον β’ γύρο – Πού αναμένονται «δύσκολες» μάχες

Ευρωζώνη: Επιδεινώθηκε το επενδυτικό κλίμα τον Οκτώβριο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""