Εργασιακά

ΓΣΕΕ: Τι απαντά για τις εντάσεις στη διαμάχη «εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι»

  • newsroom


«Και οι δύο ομάδες έχουν δικαιώματα, βεβαίως και οι ανεμβολίαστοι, εφόσον εκπληρώνουν το καθήκον να προσκομίζουν τα rapid tests», αναφέρει ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ

Τετραπλάσια είναι τα ερωτήματα και οι απορίες προς τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας από τους εργαζόμενους που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τα διακαιώματα τους στην covid-19 εποχή.

Απαντήσεις και διευκρινίσεις έδωσε το πρωί της Πέμπτης ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ και μέλος της διοίκησης Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Καραγεωργόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα στη ΓΣΕΕ. Δεχόμαστε καταιγισμό ερωτημάτων σχετικά με τις αναστολές εργασίας και σχετικά με θέματα που αφορούν τον εμβολιασμό.

Π. χ. εμβολιασμένοι εργαζόμενοι ζητούν πληροφορίες για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν ανεμβολίαστους στον χώρο εργασίας. Δημιουργούνται πολλές εντάσεις για το θέμα αυτό.

Επικρατεί ένα ιδιότυπο bulling από την κάθε ομάδα εναντίον της άλλης, κι αναγκαζόμαστε να κάνουμε τον διαιτητή.

Για τα rapid tests

Και οι δύο ομάδες έχουν δικαιώματα, βεβαίως και οι ανεμβολίαστοι, εφόσον εκπληρώνουν το καθήκον να προσκομίζουν τα rapid tests.

Για τους ανεμβολίαστους, υπάρχουν περιπτώσεις ανεμβολίστων συναδέλφων που δεν φοράνε τη μάσκα όταν δεν παρίσταται προϊστάμενος στον χώρο εργασίας και γενικότερα έχουν μια προκλητική συμπεριφορά, που προκαλεί εντάσεις και αντιδικίες.

Οι εμβολιασμένοι, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι τους φορούν τις μάσκες και εφαρμόζουν στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας, ασκούν πιέσεις στον εργοδότη να τους απομακρύνει.

Γενικότερα, συνιστούμε ψυχραιμία και στις δύο πλευρές, καθώς οι εργασιακοί χώροι είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας και η ένταση που υπάρχει στην κοινωνία, μεταφέρεται και στους εργασιακούς χώρους, τονίζει ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ.

Διαβάστε ακόμα:

H κρίση της Evergrande είναι το stress test που κανείς δεν ήθελε

ΟΑΚΑ: Έως το τέλος του έτους οι οικονομικές μελέτες για το project ανάπλασης των 43 εκατ. (pics)

Alpha Bank: Γιατί αυξήθηκε απότομα ο πληθωρισμός (γραφήματα)