Αύριο, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την εκδήλωση Open Day-«Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στους χώρους της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Λαμίας (Στυλίδος 93, Μεγάλη Βρύση), από τις 10:00 έως τις 18:00.

Πρόκειται για την 5η φετινή εκδήλωση «Open Day», που αποσκοπεί να φέρει τους νέους και τους γονείς της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής στις εγκαταστάσεις της ΕΠΑΣ και της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), για να ενημερωθούν σχετικά με τη δωρεάν φοίτηση, καθώς και τις ειδικότητες αιχμής, τις οποίες προσφέρουν οι 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας και οι 30 ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα απολαύσουν μουσική και street food και θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μαθητευόμενους, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς, που θα τους ξεναγήσουν στα εργαστήρια των σχολών.

Για δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο Open Day της Λαμίας: https://www.eventora.com/el/Events/open-days-lamia/.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις δηλώνουν δυσκολία εύρεσης προσωπικού με γνώσεις και δεξιότητες τεχνικών επαγγελμάτων, η ΔΥΠΑ, μέσω των Open Days, αποσκοπεί στην ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και αγορών για το έργο και τα προγράμματα σπουδών που παρέχουν οι Σχολές της, καθώς και για τη διαδικασία κτιριακής-ενεργειακής αναβάθμισης και εξοπλισμού των εργαστηρίων τους, με πόρους άνω των 143 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όλες οι πληροφορίες για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/mathitia.

Όλες πληροφορίες για τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της ΔΥΠΑ στον ιστότοπο: https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi.