ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Προσλήψεις αναπληρωτών: Πότε αναμένεται η Πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας για υποψήφιους εκπαιδευτικούς

Ποιες ημερομηνίες θα κληθούν να υποβάλλουν αιτήσεις - δηλώσεις προτίμησης 

Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου ή την Τετάρτη 16 Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να εκδώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), για υποβολή αίτησης-δήλωσης περιοχών για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών το σχολικό έτος 2023/24

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας:

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί αναμένεται να κληθούν να υποβάλλουν αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης από Παρασκευή 18 έως Παρασκευή 25 Αυγούστου. 

Τα ονόματα των αναπληρωτών της Α΄ φάσης  και σε ποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται αναμένεται να ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, στο διάστημα 30 έως 31 Αυγούστου, ενώ αμέσως μετά θα εκδοθούν οι αποφάσεις προσλήψεων των αναπληρωτών ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Από την 1η Σεπτεμβρίου οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα δηλώσουν τα σχολεία που προτιμούν να διδάξουν.

Σύμφωνα με την παράγραφο 1, του άρθρου 6  της Υπουργικής Απόφασης 104627/ΓΔ5 – ΦΕΚ B 3344 – 10.08.2020:

Οι προσληφθέντες προσέρχονται για ανάληψη υπηρεσίας απευθείας στη σχολική μονάδα τοποθέτησης εντός της προθεσμίας που ορίζεται στην απόφαση πρόσληψης.

Εάν ο αναπληρωτής ή ωρομίσθιος τοποθετείται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας, σύμφωνα με την απόφαση τοποθέτησης.

Κατ’ εξαίρεση – για λόγους ανωτέρας βίας – δύνανται να αναλάβουν υπηρεσία, εντός της ίδιας προθεσμίας, στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κατόπιν συνεννόησης με τα αρμόδια στελέχη της.

Διαβάστε ακόμα

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι και πρόστιμα για 2.500 μεταβιβάσεις ακινήτων

ΡΑΑΕΥ: Νέα «ραβασάκια» στους προμηθευτές ενέργειας για τα υπερκέρδη του α΄ εξαμήνου του 2023

Γιώργος Νώλης (Lancom): Πολύφερνη νύφη η τελευταία ελληνική επιχείρηση των data centers

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""