Περίπου 800 θέσεις εργασίας για επιστήμονες πληροφορικής είναι ανοιχτές σε σταθερή βάση στη Θεσσαλονίκη, όπως επισήμανε η Μαρία Ράμμου, εκτελεστική διευθύντρια του TechSaloniki, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής (κτήριο Μ2).

Μάλιστα, οι εταιρείες που αναζητούν εργαζόμενους «σκανάρουν» και εργαζόμενους/ες με σπουδές σε συγκεκριμένα αντικείμενα των θετικών επιστημών στη Θεσσαλονίκη, που θα μπορούσαν κατόπιν εκπαίδευσης να γράψουν κώδικα και να μεταπηδήσουν στον χώρο της πληροφορικής.

Στη φετινή 7η διοργάνωση του TechSaloniki, τη δεύτερη μετά από την πανδημία, μετέχουν 45 εταιρείες τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, οι οποίες ζητούν να καλύψουν περί τους 250 τίτλους θέσεων εργασίας (άρα ακόμα περισσότερες θέσεις). Οι τίτλοι εργασίας, για τους οποίους αναζητούνται υποψήφιοι είναι διαθέσιμοι εδώ: https://techsaloniki.gr/techsaloniki-7/job-openings/

Μάλιστα, σε μια περίοδο που η Θεσσαλονίκη φαίνεται να μπαίνει ολοένα περισσότερο στον «χάρτη» των τεχνολογικών επενδύσεων, οι διοργανωτές του TechSaloniki σκέφτονται, κατά την κα Ράμμου, να «κατηφορίσουν» στην Αθήνα τον Φεβρουάριο, ενώ βάζουν στο «ραντάρ» τους και τα Βαλκάνια, ώστε να προσελκύσουν στην πόλη ανθρώπινο ταλέντο από διάφορες περιοχές.

Από την πλευρά του, o συνιδρυτής και managing partner της εταιρείας Onelity, Γιώργος Μανώλης, επισημαίνει ότι η φετινή διοργάνωση έχει σημαντικά μεγαλύτερη συμμετοχή από την προηγούμενη, καθώς σχεδόν 1000 υποψήφιοι και υποψήφιες, έναντι περίπου 750, έχουν δηλώσει το «παρών» για να διεκδικήσουν μια από τις θέσεις εργασίας, που προσφέρουν οι 45 συμμετέχουσες εταιρείες. Όπως συμπληρώνει, η ανοδική πορεία του TechSaloniki αποτελεί την έκφραση της μεγάλης εξέλιξης που έχει η Θεσσαλονίκη στον τομέα της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα το TechSaloniki είναι ανοιχτό σε όλους, ενώ αύριο, για να προσέλθουν υποψήφιοι, που σήμερα δοκίμασαν τις γνώσεις τους και σε τεστ, θα πρέπει πρώτα να έχουν λάβει πρόσκληση από κάποια ή κάποιες από τις συμμετέχουσες εταιρείες, προκειμένου να κάνουν συνεντεύξεις και να διεκδικήσουν μια από τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε ακόμη

Το βραχυκύκλωμα του ΔΕΣΦΑ στην Ελευσίνα και η παρέμβαση της Motor Oil

Εκλογές 2023: Άνοιγμα Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – Καμία χαλαρότητα στην κάλπη (vid)

Απόστολος Αποστολάκης: «Οι 60 startup επενδύσεις του VentureFriends και οι προοπτικές του ελληνικού οικοσυστήματος» (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ