Στην καρδιά του χειμώνα, φαινομενικά μακριά ακόμη από την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, τα ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό, προκειμένου να είναι έτοιμες να υποδεχτούν το πολλά υποσχόμενο καλοκαίρι του 2023.

Ένας σημαντικός λόγος είναι ότι, το πρόβλημα εύρεσης προσωπικού είναι εξακολουθητικά παρόν ειδικά μετά την πανδημία, η οποία προκάλεσε μεταβολές στη συμπεριφορά των εργαζομένων και μετακινήσεις σε άλλους κλάδους της οικονομίας.

Η ετήσια έρευνα του Travel.gr σε μεγάλες διαδικτυακές ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας, διαπίστωσε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία στις αγγελίες ζήτησης προσωπικού από τα ξενοδοχεία, τις επιχειρήσεις φιλοξενίας εν γένει αλλά και από τις συνδεόμενες με τον τουρισμό δραστηριότητες, όπως είναι για παράδειγμα οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων και η εστίαση.

Καμαριέρης/Καμαριέρα: «Μάχη» ξενοδόχων και ιδιοκτητών καταλυμάτων τύπου Airbnb για την πρόσληψή τους

Αναλυτικά, από τη διήμερη έρευνα διαπιστώθηκαν τα εξής:

Καμαριέρης/Καμαριέρα: Αυτή είναι η ειδικότητα που αναζητά εντονότερα η πλειοψηφία των ξενοδοχείων σε όλη τη χώρα.

Την πρώτη μέρα της έρευνας, ανάμεσα σε 515 αγγελίες αναζήτησης προσωπικού που αφορούν στον τουρισμό, οι 368 είχαν αναρτηθεί από ξενοδοχεία.

Από αυτές τις 368 αγγελίες των ξενοδοχείων, οι περισσότερες αγγελίες απευθύνονται αποκλειστικά σε αυτή την ειδικότητα, η οποία διατηρεί τα σκήπτρα του αγώνα αναζήτησης προσωπικού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travel.gr