'>

Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

Πρόεδρος συμβολαιογράφων: Κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα εκπλειστηριάζονται και πρώτες κατοικίες

  • newsroom


Γι' αυτό ζήτησε να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα στις κατηγορίες των οφειλετών λέγοντας ότι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα δεν έχει κάνει μια τέτοια πρόταση

Τη δική του εικόνα για τους πλειστηριασμούς έδωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας.

«Αυτή η δύσκολη κατάσταση δεν μας ευχαριστεί» είπε ο κ. Ρούσκας προσθέτοντας ότι «ο συμβολαιογράφος είναι υποχρεωμένος εκ του θεσμικού του ρόλου να προχωρήσει τη διαδικασία».

Σημείωσε, ακόμα, ότι ο συμβολαιογράφος είναι ο τελευταίος στη διαδικασία που ξεκινά από την έκδοση της επιταγής του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Σύμφωνα με τον ίδιο «κανείς δεν γνωρίζει αν το ακίνητο που εκπλειστηριάζεται είναι λαϊκή ή πρώτη κατοικία» γιατί, όπως είπε, δεν συνοδεύεται από το αν ο ιδιοκτήτης έχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Παρόλα αυτά σημείωσε ότι «κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι όταν εξαντληθούν οι μεγάλοι οφειλέτες δεν θα έχουμε και φαινόμενα πρώτης κατοικίας».

Γι’ αυτό ζήτησε να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα στις κατηγορίες των οφειλετών λέγοντας ότι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα δεν έχει κάνει μια τέτοια πρόταση.

Κατά τον ίδιο «στις 10 αναρτήσεις πλειστηριασμών που γίνονται, 3 ή 4 φτάνουν στα χέρια του συμβολαιογράφου, οι υπόλοιπες είναι μέσω πίεσης».

Όσον αφορά το Νόμο Κατσέλη είπε ότι «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν καλύπτει όλες τις δύσκολες ανάγκες» απευθύνοντας έκκληση «να μην αφήνουν τον συμβαιολογράφο να λύσει το δύσκολο αυτό ζήτημα».

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Ρούσκα ΕΔΩ

Απόρρητο Απόρρητο