Ένα σφυρί «βόμβα» σε βάρος του Άλκη Δαυίδ, της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, αναρτήθηκε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Πρόκειται για τα «απόνερα» μια καταδίκης του εκκεντρικού επιχειρηματία στις ΗΠΑ μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση της Lauren Reeves, η οποία είναι και η επισπεύδουσα στον εν λόγω πλειστηριασμό.

Το σφυρί αφορά κτήμα και βίλα του Α. Δαύιδ στις Σπέτσες και έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 7.440.000 ευρώ

Συγκεκριμένα, επισπεύδουσα, κατά τα σχετικά έγγραφα είναι η  Λώρεν (Lauren) Ρηβς (Reeves) κάτοικος Λος Άντζελες της Πολιτείας Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και οφειλέτης ο Δαυίδ (DAVID) Αλκιβιάδης (ALKIVIADES) του Ανδρέα και της Δήμητρας, κάτοικος Μαλιμπού της Πολιτείας Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Εκτελεστός τίτλος είναι «το απόγραφο Α’ εκτελεστό της υπ’ αριθ. 2663/2022 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία Εκούσιάς δικαιοδοσίας – αριθμός απογράφου 248/2022) με την οποία αναγνωρίζεται και κηρύσσεται εκτελεστή στην Ελλάδα η με αριθμό BC 643099/10.09.2020 Απόφαση του Ανωτέρου Δικαστηρίου της Πολιτείας της Καλιφόρνια της Επαρχίας του Λος Άντζελες των Η.Π.Α. (Πολιτική Διεύθυνση – 14ο Τμήμα), η οποία προσαρτάται στο σώμα του απογράφου».

Ποσό επίσπευσης πλειστηριασμού είναι 5.000.000 δολάρια, ήτοι το ισόποσο σε ευρώ και συγκεκριμένα 4.565.167,76 ευρώ, (με βάση ισοτιμία από 03-02-2023), πλέον των εξόδων εκτέλεσης ύψους 1.150 ευρώ και συνολικά το ποσό των 4.566.317,76 ευρώ.

Τι αφορά ο πλειστηριασμός

Ο πλειστηριασμός αφορά:

-Το οικόπεδο 1 το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Σπετσών νομού Αττικής, στη θέση Παναγιά Αρμάτα η Αρμάδα, στο οικοδομικό τετράγωνο 449, που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, και έχει επιφάνεια 1847,64 τετραγωνικά μέτρα ενώ συνορεύει βορειανατολικά με εγκεκριμένο μη διανοιγμένο πεζόδρομο, βόρεια με όμορο οικόπεδο, δυτικά με ανώνυμη εγκεκριμένη οδό και νότια με εγκεκριμένο πεζόδρομο.

-Το οικόπεδο 2 το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Σπετσών νομού Αττικής, στη θέση Παναγιά Αρμάτα η Αρμάδα, στο οικοδομικό τετράγωνο 449, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, έχει επιφάνεια 1412,90 τετραγωνικά μέτρα και συνορεύει βόρεια και βορειοδυτικά με το οικόπεδο 1, ανατολικά με εγκεκριμένο πεζόδρομο νότια και νοτιοανατολικά με το όμορο οικόπεδο 3 όμορης ιδιοκτησίας και δυτικά με εγκεκριμένη οδό.

-Το γήπεδο εκτάσεως 1.183,51 τετραγωνικών μέτρων το οποίο βρίσκεται εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Σπετσών νομού Αττικής και σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις δεν είναι άρτιο, ούτε οικοδομήσιμο, ή δε απόσταση του από τη θάλασσα είναι μικρότερη των 100 μέτρων. Συνορεύει βόρεια με όμορη ιδιοκτησία, βορειοανατολικά με παραλία, νότια και νοτιοανατολικά με διανοιγμένο πεζόδρομο και δυτικά με πεζόδρομο.

Η εν λόγω έκταση έχει συνδεθεί με τα παραπάνω αναφερθέντα οικόπεδα 1 και 2 και αποτελεί χώρο φυτεμένο με γκαζόν με διάδρομο πρόσβασης προς την ακτή.

Τα οικόπεδα 1 και 2 συνενώθηκαν σε ένα ενιαίο οικόπεδο με έκταση 3260,54 τετραγωνικά μέτρα προκειμένου να ανεγερθούν τέσσερα αυτοτελή κτίσματα και κολυμβητική δεξαμενή επ’ αυτών.

Έτσι έχουν ανεγερθεί τέσσερα αυτοτελή και ανεξάρτητα διώροφα με υπόγεια κτίρια, συνολικού εμβαδού 862,86 τετραγωνικών μέτρων και μία κολυμβητική δεξαμενή επιφάνειας 98 τετραγωνικών μέτρων.

Αναλυτικά, το κτίριο Α αποτελείται από δύο ορόφους και υπόγειο. Το υπόγειο έχει επιφάνεια 72,06 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο έχει επιφάνεια 95,78 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος έχει επιφάνεια 12,25 τετραγωνικά μέτρα.

Το κτίριο Β αποτελείται από δύο ορόφους και υπόγειο. Το υπόγειο έχει επιφάνεια 57 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο έχει επιφάνεια 278,84 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος έχει επιφάνεια 112 τ.μ.

Το κτίριο Γ αποτελείται από μία ημιυπόγεια κατοικία μία ισόγεια κατοικία και τον πρώτο πάνω από το ισόγειο όροφο. Η ημιυπόγεια κατοικία έχει επιφάνεια 77,97 τετραγωνικά μέτρα. Η ισόγεια κατοικία έχει επιφάνεια 41,50 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος έχει επιφάνεια 61,60 τετραγωνικά μέτρα.

Το κτίριο Δ αποτελείται από υπόγειο, έχει έκταση 53,86 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει βοηθητικά κτίρια πισίνας.

Ως τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί το συνολικό ποσό των 7.440.000 ευρώ.

Κατά την έκθεση εκτίμησης, τα ακίνητα βρίσκονται στη θέση Παναγιά Αρμάτα εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του δήμου Σπετσών στο ΟΤ 449 με πρόσοψη σε ανώνυμη εγκεκριμένη οδό. Aπέχουν μόλις λίγα μέτρα από το Παλιό Λιμάνι Σπετσών που συγκεντρώνει πληθώρα χώρων εστίασης και αποτελεί και μαρίνα πολυτελών σκαφών. Επιπλέον απέχουν 1 χλμ από την γνωστή παραλία της Αγίας Μαρίνας και 2 χλμ από την Ντάπια, τον κεντρικό οικισμό του νησιού και το λιμάνι. Η πρόσβαση στο ακίνητο γίνεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο με ταξί ή άμαξα καθώς απαγορεύονται τα ιδιωτικά οχήματα στο νησί. Η περιοχή περιλαμβάνει μεγάλες πολυτελείς βίλλες με πισίνες και θεωρείται από τις πιο προνομιούχες του νησιού λόγω της εύκολης πρόσβασης στο Παλιό Λιμάνι, στην Ντάπια και σε παραλίες.

Η καταδίκη στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων, τον Οκτώβριο του 2019 ο Άλκης Δαυίδ καταδικάστηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ να καταβάλει στην Λορίν Ρίβς 4,35 εκατ. δολ. ως αποζημίωση για σεξουαλική κακοποίηση.

Η Λόρεν Ριβς, είχε εργαστεί ως σεναριογράφος και περφόρμερ στον αέρα για το FilmOn, ένα τηλεοπτικό δίκτυο που του ανήκει.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ραγκούσης, ο ΓΑΠ, ο ΔΟΛ (μια διδακτική ιστορία) το ξεκαθάρισμα στο Χρηματιστήριο και η 200άρα του Ντίνου!

Όμιλος Quest: Βλέπει έσοδα 1,5 – 2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας και νέες εξαγορές (pics)

ΑΑΔΕ: «Άδειασαν» μισό εκατομμύριο λογαριασμοί το 2022 για χρέη στην εφορία