«Μοσχοπουλήθηκε» τελικά το luxury yacht “Amor” που βγήκε χθες στο ηλεκτρονικό σφυρί. Για το συγκεκριμένα σκάφος αναψυχής δόθηκε μάλιστα σκληρή μάχη μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών καθώς η διαδικασία πλειστηριασμού, με επισπεύδουσα την Intrum, ξεκίνησε στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωνόταν κανονικά στις 12, δηλαδή μετά από δύο ώρες. Ωστόσο χρειάστηκε να δοθεί παράταση για πάνω από μία ώρα και τελικά το σκάφος κατακυρώθηκε στις 550.111 ευρώ, δηλαδή με 250.111 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης που είχε οριστεί στις 300.000 ευρώ.

To “Amor” έφτασε κοντά στο σφυρί άλλες δύο φορές, αλλά τη… γλίτωσε. Η τρίτη, όπως αποδείχθηκε, ήταν και η «φαρμακερή».

Ο πρώτος πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για τις 28 Δεκεμβρίου 2022, ωστόσο την τελευταία στιγμή οδηγήθηκε σε αναστολή.


Το luxury yacht ανέβηκε ξανά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 12 Ιουλίου 2023 αλλά και πάλι το σφυρί ανεστάλη.

Από τα «χέρια» της Ferretti

Πρόκειται για επαγγελματικό-τουριστικό και υπό ελληνική σημαία σκάφος, χτισμένο το 2002 από τα φημισμένα ναυπηγεία της Ferretti.
Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο Ferretti 77 χαρακτηρίζεται τέλεια εξοπλισμένο για ναύλωση στα ελληνικά νησιά και η αγοραία αξία του, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, τον εξοπλισμό και τα τρέχοντα επίπεδα αγοράς, προσδιορίζεται στο ποσό των 446.000 ευρώ. Έτσι η τιμή εκκίνησης των 300.000 ευρώ αντιπροσώπευε τα 2/3 της εμπορικής του αξίας.

Είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο πλαστικό G.R.P, έχει μήκος 23,50 μέτρων, και κινείται μέσω δύο μηχανών Caterpillar ιπποδυνάμεως 1044 KW εκάστη.
Το «Amor» σύμφωνα με διεθνείς ιστοσελίδες ναύλωσης σκαφών, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα προσφερόταν προς ενοικίαση με τιμές από 29.400 ευρώ (τη χαμηλή τουριστικά περίοδο), μέχρι 32.900 ευρώ τη high season (Ιούλιος-Αύγουστος).

Όπως αναφέρεται, διαθέτει μεγάλο χώρο ηλιοθεραπείας στο κατάστρωμα, με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, ξαπλώστρες, μπάρμπεκιου, τραπεζαρία και αναδιπλούμενο κάλυμμα για προστασία από τη ζέστη στη διάρκεια της ημέρας.

Στην πλώρη υπάρχουν περισσότερες ξαπλώστρες και το πίσω κατάστρωμα προσφέρεται για φαγητό. Το εσωτερικό του χαρακτηρίζεται ζεστό και φιλόξενο, ενώ περιλαμβάνει ευρύχωρο και καλά σχεδιασμένο σαλόνι και ξεχωριστή τραπεζαρία για πιο επίσημα γεύματα. Όσο για το ντεκόρ είναι ένας επιτυχημένος συνδυασμός παραδοσιακής ξύλινης επένδυσης με μοντέρνα έπιπλα σε χρωματικούς τόνους μπεζ, καφέ και μπλε.

Κάτω από τα καταστρώματα, υπάρχει μια μεγάλη καμπίνα Master, ένα VIP υπνοδωμάτιο και δύο δίκλινα δωμάτια, που φιλοξενούν έως και οκτώ επισκέπτες σε όμορφα διακοσμημένες καμπίνες, καθεμία με ιδιωτικό μπάνιο.
Διαθέτει διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και σύγχρονα «παιχνίδια» για τη θάλασσα, όπως το 4 μέτρων Novurania tender με κινητήρα 60 ίππων, SeaDoo RXX 255 jetski, θαλάσσιο σκι, SUP, κανό 2 ατόμων, εξοπλισμό ψαρέματος και κατάδυσης κ.α.

Για την αποτελεσματική λειτουργία του απαιτείται τετραμελές πλήρωμα.

Τι περιλαμβάνει το “Amor”

Σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση το σκάφος εσωτερικά αποτελείται από:

-σαλόνι το οποίο έχει γωνιακό καναπέ και πέντε πτυσσόμενες καρέκλες, T.V., και τραπεζαρία με έξι καρέκλες,
-γέφυρα, κουζίνα εξοπλισμένη και cockpit, στο οποίο βρίσκονται χειριστήρια bowthruster, VHF, οθόνες, GPS Garvin, όργανα μηχανών, δρομόμετρα, βυθόμετρα, ραντάρ, AIS (σύστημα αυτόματου πιλότου), ενδοεπικοινωνία ασύρματη με τέσσερις δέκτες, εκτυπωτής Canon, μία ηλεκτρική σκούπα, διάφοροι χάρτες, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα.


-τέσσερις καμπίνες, δύο εκ των οποίων master με διπλή κρεβατοκάμαρα, και δύο διπλές με κουκέτες, με W.C., σε κάθε μία καμπίνα και T.V. σε κάθε μία, άνευ περαιτέρω εξοπλισμού.
-δύο μηχανές CATERPILLAR,
-δύο ηλεκτρομηχανές CONAN και KOHLER,
-μηχάνημα αφαλάτωσης,
-air condition,
-δύο καμπίνες πληρώματος,
-ένα tender με μηχανή 50 hp Yamaha και εξοπλισμός για θαλάσσια σπορ.

Στο fly-deck/sun-deck βρέθηκαν: flybridge με χειριστήριο μηχανών, όργανα μηχανών, VHF, οθόνη GPS, χειριστήριο thruster, δρομόμετρο-βυθόμετρο, ένα jet-ski “sea-doo”, RHP 255, EPIRB (συσκευή εντοπισμού σκάφους), μία ψησταριά ενσωματωμένη, και ένα φορητό barbeque, δύο τέντες bimini, μαξιλάρες, ξαπλώστρες, ένα ψυγείο, δύο liferaft (σωστικές λέμβοι).

Στην πρύμνη υπάρχει τραπέζι και σαλόνι εξωτερικού χώρου, χειριστήρια πρύμνης και 19 μαξιλάρες εξωτερικού χώρου.

Το σκάφος ανήκε στη Ναυτιλιακή Εταιρεία Πλοίων Αναψυχής με την επωνυμία «ΜΠΛΟΥ Ν.Ε.Π.Α.» και η κατάσχεση επιβλήθηκε για 300.000 ελβετικά φράγκα (στο ισόποσο σε ευρώ), πλέον τόκων και εξόδων εκτελέσεως, που είναι μέρος του ληξιπρόθεσμου απαιτητού και εκκαθαρισμένου ανεξοφλήτου υπολοίπου κεφαλαίου εκ χορηγηθέντος δανείου συνολικού ύψους 2.422.492 ελβετικών φράγκων.

Το “Amor” περιήλθε στην «ΜΠΛΟΥ Ν.Ε.Π.Α.» μέσω αγοράς στις 23/5/2008 από την Eldorado Marine που εδρεύει στο Isle of Man Prospect Chambers, Prospect Hill, Douglas.

Διαβάστε ακόμη

Τρεις «χρησμοί» για την Ελλάδα κρίνουν τα σχέδια για παροχές

Ο ηγέτης (κάθε 100 χρόνια) και ο Ελλην Σάντσεθ, ο κοντός Ηρακλής, ο Ιταλός καυγατζής και το ελληνικό λόμπι του Wharton Business School

Εθνική Τράπεζα: Από το «δύσκολο» 2019 στο σήμερα του… placement – Το ταξίδι μετασχηματισμού της τράπεζας την τελευταία 5ετία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ