«Πάσης Ελλάδος» μπορεί να χαρακτηριστεί η φήμη του εστιατορίου «Χρήστος» στο Χαλάνδρι, που με τα εκλεκτά εδέσματά του και κυρίως με το μοναδικό του «σπέσιαλ μπιφτέκι» κατάφερε επί δεκαετίες να κερδίσει την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

Δεν είναι μυστικό, ότι η πελατεία του «Χρήστου» προέρχεται όχι μόνο από την ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστείων, αλλά από όλη την Αττική, ενώ στον φιλόξενο κήπο του και τους εσωτερικούς χώρους του καταστήματος έχουν διοργανωθεί εκατοντάδες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Αποτελώντας, άλλωστε, μία από τις καλύτερες επιλογές για ελληνική κουζίνα σε ένα κλασικό περιβάλλον, με παραδοσιακό στιλ και οικεία ατμόσφαιρα, ενώ εκτός των άλλων διαθέτει και ευρύχωρο πάρκινγκ για τους πελάτες του. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά πλέον και για σχεδόν όλη την Αθήνα.

Φέτος μάλιστα ο «Χρήστος» συμπληρώνει τα 50 του χρόνια, καθώς η αφετηρία του ήταν το 1974, όταν με τη Μεταπολίτευση χάραζε μια νέα σελίδα για τη χώρα.

Στην διάρκεια αυτών των πέντε δεκαετιών κατάφερε με το μενού του να καλύπτει όλο το φάσμα των πιο δημοφιλών ελληνικών συνταγών, αποκτώντας φανατικούς «οπαδούς».

Η περιπέτεια

Παρά τη σταθερή πελατεία του όμως, και την ποιότητα των προϊόντων του που αποτελούσε και αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του, το εστιατόριο του «Χρήστου» δεν έμεινε ανεπηρέαστο από τις διαδοχικές κρίσεις, με τελευταία και χειρότερη αυτή της πανδημίας, η οποία και δημιούργησε τεράστια προβλήματα και στον κλάδο της εστίασης.

Κάπως έτσι το ακίνητο όπου στεγάζεται το εστιατόριο βρέθηκε στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών…

Το πρώτο σφυρί χτύπησε στις 6 Μαρτίου 2024, αλλά αποδείχθηκε «άσφαιρο» ελλείψει πλειοδοτών. Τώρα όμως έχει προγραμματιστεί το δεύτερο για την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου, εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις αναστολής.

Σύμφωνα με την έκθεση πλειστηριασμού, επισπεύδουσα είναι η doValue Greece ως διαχειρίστρια της «Mexico Finance DAC», ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για 60.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου έντοκης απαίτησης.

Η τιμή πρώτης προσφοράς, σύμφωνα με σχετική έκθεση εκτίμησης, έχει οριστεί σε 1.250.000 ευρώ (797.000 ευρώ για την αξία της γης και 453.000 ευρώ για την αξία του ακινήτου).

Όσον αφορά το ακίνητο, πρόκειται για ένα οικόπεδο εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του Δήμου Χαλανδρίου και πιο συγκεκριμένα επί της συμβολής των οδών Δουκίσσης Πλακεντίας, Κέας και Πεζόδρομου, μη διανειχθέντος και στην ειδικότερη θέση «Ρουπάκια». Το οικόπεδο έχει έκταση 830,80τ.μ.. και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Επί του οικοπέδου έχει ανεγερθεί μια οικοδομή αποτελούμενη από:

α) υπόγειο (αποθηκευτικό χώρο) επιφάνειας 330 τ.μ. και χώρο εργασίας 18,00 τ.μ. και

β) ισόγειο κατάστημα μετά των κοινοχρήστων χώρων επιφάνειας 348 τ.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο απέχει από το σταθμό Μετρό «Χαλάνδρι» περί τα 600 μέτρα σε ευθεία γραμμή.

 

Σημειώνεται ακόμη ότι ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ η ποιότητα κατασκευής του ακινήτου εξωτερικά χαρακτηρίζεται ως καλή.

Στην οφειλέτιδα περιήλθε το 1991 μέσω αγοράς. Επίσης υπάρχουν προσημειώσεις υποθήκης υπέρ της Eurobank εγγραφείσες από το 2004 έως το 2007, καθώς και η αναγκαστική κατάσχεση, τον Ιούλιο του 2023, που οδηγεί στον πλειστηριασμό.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η όλη διαδικασία του πλειστηριασμού δεν έχει επηρεάσει μέχρι τώρα τη λειτουργία του καταστήματος, που όλοι ελπίζουν να συνεχίσει το γευστικό του ταξίδι…

Διαβάστε ακόμη

Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Πυραυλική επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν

Τι φοβίζει τον Απόστολο Βακάκη και η μεταβλητή για τη μερισματική πολιτική της Jumbo

Ρεύμα: Αύξηση 40 ευρώ μέσα σε 6 ημέρες για την τιμή στη χονδρική (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ