Ήταν Απρίλιος του 2022 όταν η Coco-Mat Farms άρχισε να «τροχοδρομεί» στην αγορά, δίνοντας στον όμιλο που έχει καθιερωθεί για τα luxury στρώματα και τα πετνάστερα ξενοδοχεία του κάτι που μέχρι τότε «έλειπε». Την παρουσία στο χώρο των υψηλής ποιότητας βιολογικών προϊόντων διατροφής.

Το εγχείρημα ανέλαβε ο Δημήτρης-Αλέξανδρος Ευμορφίδης, γιος του Μιχάλη Ευμορφίδη που με τον αδελφό του Παύλο αποτελούν τους βασικούς μετόχους της Coco-Mat, αλλά και της ΑΕΕΑΠ Μπλε Κέδρος.

Ο Δημήτρης-Αλέξανδρος Ευμορφίδης είναι ο ιδρυτής, διαχειριστής και μοναδικός μέτοχος της Coco-Mat Farms, καθότι είναι εκείνος που εισέφερε το σύνολο του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 50.000 ευρώ.

Οι στόχοι και η φιλοσοφία

Η Coco-Mat Farms, με παραγωγική έδρα στη Μονεμβασιά Λακωνίας, είναι μια νέα εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια του ομίλου Coco-Mat και έχει ως αντικείμενο τη διάθεση τροφίμων και προϊόντων της ελληνικής γης, «επιλεγμένων με προσοχή και φροντίδα και με κύριο κριτήριο την αγνότητά τους», ενώ «μοιράζεται τις ίδιες αξίες με την Coco-Mat, που είναι η ποιότητα, η αειφορία και η οικολογία».

Όπως τονίζεται, τα προϊόντα είναι βαθιά συνδεδεμένα με την Ελλάδα και την ιστορία της, όπως αγνό παρθένο ελαιόλαδο, θυμαρίσιο μέλι, αρωματική ρίγανη, ανθός αλατιού και τσάι του βουνού, και επιλέγονται με βάση την αυθεντικότητα και την υψηλή διατροφική τους αξία.

Δίνοντας ένα στίγμα της ευρύτερης φιλοσοφίας του εγχειρήματος σημειώνεται ότι «στην Coco-Mat Farms, υιοθετούμε έναν τρόπο ζωής που έχει τις ρίζες του στην αγνότητα, τη βιωσιμότητα και την οικολογία.

Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε απευθείας με παραδοσιακούς Έλληνες παραγωγούς, οι οποίοι όχι μόνο προσφέρουν την τεχνογνωσία τους, αλλά και μοιράζονται την ακλόνητη δέσμευσή μας για ασυμβίβαστη ποιότητα».

Όπως επισημαίνεται περαιτέρω «εκτιμούμε το ελληνικό ελαιόλαδο ως πολύτιμο θησαυρό, ειδικά όταν το προσθέτουμε σε μια ζεστή φέτα ψωμί, και πιστεύουμε ότι το καλύτερο αλάτι είναι αυτό που αφήνουν τα κύματα της θάλασσας σε έναν βράχο. Βρίσκουμε την ομορφιά και τη γλυκύτητα σε μια κουταλιά μέλι, ενώ το άρωμα του τσαγιού του βουνού ενσωματώνει την ουσία της ελληνικής φύσης».

Τέλος, δηλώνεται ότι «με φιλόδοξα σχέδια σε εφαρμογή, είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε ένα όμορφο και βιώσιμο μέλλον για το αγρόκτημά μας».

Τα προϊόντα και οι τιμές

Κυρίαρχη θέση ανάμεσα στα προϊόντα που λανσάρει η εταιρεία κατέχει ασφαλώς το ελαιόλαδο. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για εξαιρετικά παρθένο λάδι ελιάς που δεν έχει υποστεί βιομηχανική επεξεργασία, προερχόμενο από τις πιο εκλεκτές ποικιλίες Αθηνολιάς και Κορωνέικης. Προσφέρεται σε τρεις συσκευασίες, αυτή του 1 λίτρου με τιμή 13,80 ευρώ, των 5 λίτρων με τιμή 57 ευρώ (που είναι ήδη εξαντλημένη), αλλά και των 100 ml με τιμή 4 ευρώ.

Το επόμενο βασικό προϊόν είναι το Ελληνικό θυμαρίσιο μέλι «με έντονο άρωμα και ευχάριστη γεύση», το οποίο προσφέρεται σε δύο συσκευασίες, του 1 κιλού με τιμή 15 ευρώ και των 500 γραμμαρίων με τιμή 8 ευρώ.

Την γκάμα συμπληρώνει ο ανθός αλατιού ή Fleur de sel, η καλύτερη ποιότητα θαλασσινού αλατιού. Πρόκειται για ένα απόλυτα φυσικό υλικό, που δεν επιδέχεται καμία επεξεργασία, όπως η προσθήκη ιωδίου. Διευκρινίζεται σχετικά ότι «το πρώτο αλάτι συλλέγεται αποκλειστικά με τα χέρια και ειδικά ξύλινα εργαλεία από τις αλυκές του Μεσολογγίου», ενώ προσφέρεται σε συσκευασία 150 γραμμαρίων με τιμή 11 ευρώ.

Ακολουθεί το τσάι του βουνού ή «τσάι του βοσκού», σε συσκευασία των 45 γραμμαρίων και με τιμή 4,5 ευρώ, αλλά και η ρίγανη βιολογικής καλλιέργειας, επίσης σε συσκευασία των 45 γραμμαρίων με τιμή 4,5 ευρώ. Στα «προσεχώς» περιλαμβάνονται και ενεργειακές μπάρες σε πέντε παραλλαγές, χωρίς γλουτένη, γλυκαντικά, συντηρητικά, αρωματικές ύλες και χρωστικές.

Οι επιδόσεις και η συμφωνία με την Μπλε Κέδρος

Η Coco-Mat Farms κατά την πρώτη και ουσιαστικά «μισή» χρήση λειτουργίας της βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της και είχε, όπως είναι λογικό, ζημιογόνα αποτελέσματα.

Έτσι, για την περίοδο 19 Απριλίου 2022 έως 31 Δεκεμβρίου 2022 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 19.392,12 ευρώ, τα λοιπά συνήθη έσοδα σε 258,64 ευρώ και οι αγορές εμπορευμάτων και υλικών σε 48.689,45 ευρώ. Το τελικό αποτέλεσμα της περιόδου ήταν ζημίες ύψους 9.603,72 ευρώ.

Παράλληλα, το σύνολο του ενεργητικού ανερχόταν σε 92.929,44 ευρώ, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις σε 32.529,16 ευρώ, ενώ τα κεφάλαια και αποθεματικά σε 60.400, 28 ευρώ.

Ακόμη, τον Οκτώβριο του 2023 υπήρξε συμφωνία με την Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ για την εκμίσθωση του πρώτου ορόφου του κτιρίου επί της οδού Αρτέμιδος 26, στη Μεταμόρφωση και συγκεκριμένα ενός ενιαίου χώρου επιφανείας 1.180 τ.μ., με το δικαίωμα στάθμευσης 4 επιβατικών οχημάτων στον ακάλυπτο χώρο του κτιρίου.

Το μίσθωμα θα ανέρχεται στο ποσό των 6.000 ευρώ μηνιαίως, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον ΔΤΚ, και η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι πενταετής. Το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη και χώρος γραφείων.

Όπως σημειώνεται, η μισθώτρια (Coco-Mat Farms) συνδέεται με την Μπλε Κέδρος «μέσω του μετόχου της Εταιρείας και Προέδρου του ΔΣ κ. Μιχαήλ Ευμορφίδη, του οποίου τέκνο είναι ο μοναδικός εταίρος και διαχειριστής της μισθώτριας Αλέξανδρος Δημήτριος Ευμορφίδης».

Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης και το φορολογικό και ο γάμος (που σχόλασε…), οι 11 και ο Στέφανος, ο τελικός Champions League Cosmote-Nova και το ράλι στα crypto 

Γιατί ανεβαίνει (ξανά) το Bitcoin

«Χαμός» με το επίδομα θέρμανσης – Ξεπέρασαν τις 880.000 οι αιτήσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ