Όχι ένα και δύο αλλά 18 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και κάποια ιδιαίτερα κομμάτια, θα δημοπρατηθούν από την RM Sotheby’s σε λίγες μέρες.

Η συλλογή ξεκίνησε από τη Ferrari F40 και σε διάστημα 25 ετών, έφτασε να περιλαμβάνει ορισμένα εξαιρετικά ιστορικά κομμάτια της παγκόσμιας αυτοκινητιστικής σκηνής.

Ο μεγάλος οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s βρίσκεται πίσω από την πώληση αυτής της εξαιρετικής… ίλης αυτοκινήτων που ανήκει σε έναν και μόνο συλλέκτη, ο οποίος μετά την F40 προχώρησε στην απόκτηση και άλλων Ferrari.

Καθώς ο σεβασμός και η εκτίμηση του συλλέκτη για τις Bugatti ήταν μεγάλη, αυτό αποτυπώθηκε με την απόκτηση κάποιων πολύ σημαντικών μοντέλων της εταιρείας.

Το σύνολο των 18 αυτοκινήτων θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να πουληθεί ως «πακέτο», ενώ έχει ενδιαφέρον να δει κανείς τα αγωνιστικά του Group B και του Group A που εμφανίζονται, προδίδοντας την προτίμηση του κατόχου στα Ιταλικής προέλευσης μοντέλα.

Το συνολικό κόστος για τα 18 αυτοκίνητα, προσεγγίζει κατ’ εκτίμηση τα 50 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να παρουσιαστεί σε δημοπρασία που θα γίνει αυτό το σαββατοκύριακο, στο Λονδίνο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Έλληνας που ασφάλισε από τα μάτια της Τέιλορ έως ερπετά και οστά αγίων – Συνάπτει τα πιο πρωτότυπα συμβόλαια στον πλανήτη (pics + vid) 

Foster + Partners: Το αρχιτεκτονικό team πίσω από το «ELLINIKON» θαύμα (pics) 

Πώς τα ροζέ κατέκτησαν τον κόσμο και η απίθανη ιστορία του Whispering Angel που έγινε ένα από τα μεγαλύτερα οινικά success story όλων των εποχών