Η Ferrari αποκάλυψε πριν λίγες μέρες τα σχέδιά της για το άμεσο μέλλον, με την προαναγγελία του εξηλεκτρισμού της γκάμας της να είναι αυτό που ξεχωρίσει.

Συγκεκριμένα, στα πλάνα της Ferrari είναι και το ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέχρι το 2030 το 80% της παραγωγής της θα είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, είτε υβριδικά.

Μιλάμε για μια απόφαση που θα έχει άμεση ισχύ σε επίπεδο «προετοιμασίας» καθώς τα μοντέλα της Ιταλικής μάρκας που θα συγκαταλέγονται σε αυτή την κατηγορία, θα πρέπει να είναι έτοιμα ή διαθέσιμα μέχρι τότε.

Αυτό σημαίνει πως οι εξελίξεις ήδη τρέχουν στη Ferrari σε ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη νέων μοντέλων και πρόκειται να δούμε σχετικά άμεσα κάποιες από τις εξελίξεις και να έχουμε νέα γύρω από τα μοντέλα που ετοιμάζονται.

«Η ηλεκτροκίνηση είναι ένας τρόπος βελτίωσης της απόδοσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Benedetto Vigna, καθώς αποκάλυψε ένα τετραετές στρατηγικό σχέδιο στο Μαρανέλο.

Μέσα στην επόμενη τετραετία, περιμένουμε να δούμε και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ferrari που θα είναι έτοιμο το 2025 και σύμφωνα με τον υπεύθυνο marketing της εταιρείας, Enrico Galliera «θα είναι 100% σπορ, καθώς το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο θα προσφέρει τα ίδια συναισθήματα όπως όταν οδηγείτε μια παραδοσιακή Ferrari».

Ήδη τα σχέδια για την επέκταση του εργοστασίου στο Μαρανέλο, είναι έτοιμα και η φίρμα από το Μαρανέλο προχωράει με τις επεκτάσεις που θα χρειαστεί να γίνουν για να δημιουργηθεί και μια ακόμα (η τρίτη) γραμμή παραγωγής που θα ασχολείται με υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα.

Διαβάστε ακόμη

Οικογένεια Περρωτή: Νέο σφυρί για ακίνητο – «φιλέτο» στη Λεωφόρο Αμαλίας (pic)

Η νέα γκάφα με τους (παρολίγον) ολιγάρχες, η βίλα του διαφημιστή, η κόντρα με το Κατάρ, η Νίκη και ο Νίκος 

Ελληνικό: «Μεγαλώνει» το οικιστικό κομμάτι – Πλάνο με περισσότερες κατοικίες για μεσαία πορτοφόλια