Στην αγορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας εισέρχεται η επενδυτική εταιρεία BC Partners με τη συμφωνία εξαγοράς του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Η συμφωνία είναι η δεύτερη επένδυση της BC Partners GR Investment LP (BCPGR), του ειδικού επενδυτικού βραχίονα της BC Partners που επιδιώκει να επενδύει και να υποστηρίζει εταιρείες με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα. Τα τελευταία 16 χρόνια, μέσω των κεφαλαίων που διαχειρίζεται η BC Partners, έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις άνω των 6 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων στις Pharmathen, Pet City, Wind και Nova (για την οποία έχουν δεσμευτεί 2 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών).

Το «άνοιγμα» της BCPGR στον όμιλο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ συνδέεται με το ενδιαφέρον της BC Partners στην εκπαίδευση και υλοποιείται σε συνέχεια των επενδύσεών της σε κορυφαίες διεθνώς εταιρείες του κλάδου, όπως η Springer Nature, κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών επιστημονικών, τεχνικών και ιατρικών πληροφοριών, η Keesing, εταιρεία ανάπτυξης και έκδοσης εκπαιδευτικού περιεχομένου και η EAB, πάροχος έρευνας, λογισμικού και τεχνολογικών υπηρεσιών, συνδρομητικής βάσης, στον κλάδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία, αποκτά το 85-90% των μετοχών του ομίλου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ενώ οι ιδρυτές του Κωνσταντίνος και Καλλιόπη Ροδοπούλου παραμένουν μέτοχοι και θα συνεχίσουν να στηρίζουν την επιχείρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.  Αν και οι λεπτομέρειες της εξαγοράς δεν έγιναν γνωστές, το τίμημα φαίνεται να κινείται στα επίπεδα των 210-230 εκατ. ευρώ περίπου.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε λίγες ημέρες μετά την αναφορά του πρωθυπουργού για την πρόθεσή του να ξεκινήσεις και πάλι τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης στην επόμενη Βουλή που θα αφορά και το άρθρο 16.

Διαβάστε ακόμη

Πώς άνοιξε «ομπρέλα» προστασίας σε 60.000 δανειολήπτες που πλήττονται από τη «βροχή» αυξήσεων στα επιτόκια

Ο «γάμος» Ζαγόρι – Green Cola και η προσπάθεια δημιουργίας διεθνούς προφίλ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση και λύση για όσους περιμένουν ακόμα τα δάνεια