Πέρασαν 13 χρόνια από την ημέρα που μπήκε οριστικό λουκέτο στο ιστορικό κτίριο της Renault – MAVA, της τότε εισαγωγικής εταιρείας των γαλλικών μοντέλων. Ένα κτίριο που ήταν σημείο αναφοράς και συνάντησης και βρίσκεται στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Πρόκειται για μία επιχείρηση που έγραψε τη δική της ιστορία επί δεκαετίες στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς σε αυτόν τον χώρο εκτός από πωλήσεις και σέρβις κατασκευάζονταν ακόμα και αυτοκίνητα. Δυστυχώς όταν μπήκε λουκέτο και άλλαξε χέρια η εισαγωγική εταιρεία έμειναν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι που ακόμα περιμένουν δικαίωση και φυσικά αποζημιώσεις.

Το λεηλάτησαν

Αρχικά το κτίριο παρέμενε άθικτο, ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου άρχισαν και οι λεηλασίες. Τα σπασμένα παράθυρα και οι πόρτες έδιναν πρόσβαση στον οποιονδήποτε που έμπαινε μέσα και απλά… έσπαγε και έκλεβε ότι είχε αξία.

Το ακίνητο που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους βγήκε χθες σε πλειστηριασμό από την Cepal Hellas μαζί με το οικόπεδο 13,3 στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό.

Η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 4.050.000 ευρώ, ενώ όπως έγραψε χθες το newmoney, τα «βάρη» του ακινήτου είναι πολύ μεγάλα, καθώς περιλαμβάνουν 18 προσημειώσεις και δύο κατασχέσεις για δάνεια συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ.  Στη χθεσινή δημοπρασία υπήρξαν αρκετά «χτυπήματα», καθώς το ακίνητο κατακυρώθηκε στο ποσό των 11.200.585 ευρώ, δηλαδή αυξημένο κατά 177%

Δείτε βίντεο από τις εικόνες εγκατάλειψης στο newsauto.gr

Διαβάστε ακόμη:

Japan Airlines: Αναζητά 2,72 δισ δολ μέχρι το τέλος του μήνα

Ελίζαμπεθ Χολμς: Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη – Αυτό είναι το ακίνητο αξίας $135 δισ. στο οποίο διαμένει

«Χρυσό» το αλουμίνιο: Η υψηλή ζήτηση το εκτοξεύει σε υψηλό 13 ετών