Το Kia Challenge αναδείχθηκε στο TikTok στα μέσα του 2022. Όπως έδειχναν τα σχετικά βίντεο, με μερικά USB καλώδια μπορούσε κανείς να «βάλει μπροστά» αρκετά μοντέλα Hyundai και Kia.

Φυσικά, η πρόκληση έγινε viral με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν οι κλοπές των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, ενώ οι αρχές συνέδεσαν 14 ατυχήματα και 8 θανάτους με το συγκεκριμένο challenge, σύμφωνα με το Business Insider.

Hyundai και Kia κυκλοφόρησαν μέσω των αντιπροσωπειών τους στις ΗΠΑ ένα update το οποίο απενεργοποιούσε το push-to-start κουμπί των Elantra, Sonata και Venue, ενώ άλλα μοντέλα θα λάβουν την αναβάθμιση τον Ιούνιο. Το κενό ασφαλείας αφορά μία ευρεία γκάμα μοντέλων τα οποία κυκλοφόρησαν από το 2011 έως το 2022.

Φυσικά το περιστατικό οδήγησε σε ομαδικές αγωγές από κατόχους αυτών των αυτοκινήτων και τώρα η Hyundai αποφάσισε να συμβιβαστεί, αποζημιώνοντας με $200 εκατομμύρια περίπου 9 εκατομμύρια κατόχους Hyundai και Kia στις ΗΠΑ. Περίπου τα $145 εκατομμύρια θα διατεθούν στους πελάτες των οποίων τα οχήματα κλάπηκαν αλλά δεν καλύφθηκαν από τις ασφαλιστικές.

Οι δύο εταιρίες θα αναλάβουν επίσης να καλύψουν τις αυξήσεις στις ασφάλειες των συγκεκριμένων οχημάτων και άλλα σχετικά έξοδα. Πρακτικά, κάθε κάτοχος αυτοκινήτου που του κλάπηκε το όχημα θα λάβει $6.125 και έως $3.375 για ζημιές στο όχημα ή σε προσωπική περιουσία μέσα σε αυτό.

Ως μέρος του διακανονισμού, Hyundai και Kia θα προσφέρουν έως $300 για αγορά αντικλεπτικών συσκευών από τους πελάτες τους, ενώ έχουν προσφέρει ήδη δεκάδες χιλιάδες κλειδαριές τιμονιού.

Διαβάστε ακόμη 

Τσίπρας: Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα των εκλογών – Δεν παρέλαβα τη διερευνητική (vids) 

Ίδρυμα Αντενάουερ: Oι τρεις λόγοι που συντέλεσαν στην εκλογική επιτυχία Mητσοτάκη 

Εκλογές 2023: Το στοίχημα των ψήφων και οι περιοδείες Μητσοτάκη στον δρόμο για την 25η Ιουνίου