Τον δρόμο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών παίρνουν ξανά τρία ακίνητα – «φιλέτα» στις οδούς Σκουφά, Μητροπόλεως και Αθηνάς. Η διαδικασία στρέφεται κατά της εταιρείας «Ηλήλ Επενδυτική – Εμπορική Μ.Α.Ε.» και επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank.

Οι κατασχέσεις έγιναν για ποσό 150.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης, ενώ σε βάρος της εταιρείας υπάρχει υποθήκη για ποσό 62,5 εκατ. ευρώ, εγγραφείσα την 19.06.2015.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω ακίνητα είχαν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί αρχικά τον περασμένο Δεκέμβριο και πιο πρόσφατα στις 8 Μαρτίου 2024, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις οι πλειστηριασμοί οδηγήθηκαν σε αναστολή.

Στη Μητροπόλεως

Το ακριβότερα ακίνητο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Μητροπόλεως 45. Πρόκειται για πολυώροφο επαγγελματικό κτήριο με υπόγειο, το οποίο στεγάζει στο ισόγειο super – market και στους ορόφους γραφεία. Κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το κτήριο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, πλην κάποιων χώρων που είναι κενοί.

Ο πλειστηριασμός αφορά την υπ’ αριθμόν 4 διακεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία, η οποία καταλαμβάνει τμήμα του υπογείου και του ισογείου ορόφου, καθώς και ολόκληρους τους πέντε ορόφους του κτηρίου. Η ιδιοκτησία είναι εντελώς ανεξάρτητη από τις υπόλοιπες διακεκριμένες οριζόντιες ιδιοκτησίες του κτηρίου και περιλαμβάνει:

α) Τμήμα του υπογείου, επιφάνειας 556 τ.μ.

β) Τμήμα του ισογείου, επιφάνειας 580 τ.μ. Το τμήμα αυτό συνορεύει Βόρεια με στοά και πέραν αυτής με την οδό Μητροπόλεως, και Νότια με την οδό Πανδρόσου.

γ) Ολόκληρο τον πρώτο όροφο, επιφάνειας 736 τ.μ.

δ) Ολόκληρους τους δεύτερο, τρίτο, τέταρτο και πέμπτο ορόφους, επιφάνειας εκάστου 424,30 τ.μ.

Η ποιότητα κατασκευής και η κατάσταση-συντήρηση ιδιοκτησίας χαρακτηρίζεται πολύ καλή. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 8,5 εκατ. ευρώ.

Στην οδό Αθηνάς

Το δεύτερο ακίνητο, που βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς 14, είναι επαγγελματικής χρήσης κτήριο που αποτελείται από:

α) Β’ υπόγειο εμβαδού 518,90 τ.μ. που περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.

β) Α’ υπόγειο εμβαδού 370,40 τ.μ. που περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.

γ) Ισόγειο 380,10 τ.μ. που περιλαμβάνει χώρους καταστήματος.

δ) Ημιώροφο (μεσοπάτωμα) 165,27 τ.μ.

ε) Πρώτο όροφο 439 τ.μ.

στ) Δεύτερο όροφο 439 τ.μ.

ζ) Τρίτο όροφο 439 τ.μ.

η) Τέταρτο όροφο 388,50 τ.μ.

θ) Πέμπτο όροφο 337,40 τ.μ.

ι) Έκτο όροφο 226,60 τ.μ.

ια) Δώμα, 55,10 τ.μ., που περιλαμβάνει την απόληξη του κλιμακοστασίου και βοηθητικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι τα υπόγεια μαζί με το κατάστημα του ισογείου και το μεσοπάτωμα αποτελούν μία ενιαία λειτουργική ενότητα. Η ποιότητα κατασκευής και η κατάσταση – συντήρηση του κτηρίου χαρακτηρίζεται καλή. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 5,1 εκατ. ευρώ.

Στο Κολωνάκι

Το τρίτο ακίνητο βρίσκεται στο Κολωνάκι, επί της οδού Σκουφά 6 και ο πλειστηριασμός αφορά 4 οριζόντιες διηρημένες ιδιοκτησίες, και ειδικότερα δύο διαμερίσματα του ισογείου, ένα διαμέρισμα του πρώτου ορόφου και ένα διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου της εν λόγω πολυκατοικίας.

Συγκεκριμένα, διαμέρισμα του ισογείου έχει διαμορφωθεί και χρησιμοποιείται ως κατάστημα και έχει επιφάνεια 62,70 τ.μ., διαμέρισμα του ισογείου, το οποίο επίσης έχει διαμορφωθεί και χρησιμοποιείται ως κατάστημα με συνολική επιφάνεια 71 τ.μ., καθώς και διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το οποίο είναι διαμορφωμένο σε ένα ενιαίο χώρο, επικοινωνεί με εσωτερική κλίμακα με το ευρισκόμενο στο ισόγειο κατάστημα, όπως και με το κατάστημα που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, ενώ έχει επιφάνεια 154 τ.μ.

Τέλος, διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, το οποίο καταλαμβάνει ολόκληρο τον όροφο, είναι διαμορφωμένο σε ένα ενιαίο χώρο, επικοινωνεί με εσωτερική κλίμακα με το κατάστημα που βρίσκεται στον πρώτο όροφο και έχει επιφάνεια 166,30 τ.μ. Σημειώνεται ότι το ισόγειο, ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος έχουν συνενωθεί σε ένα ενιαίο κατάστημα (τράπεζα), το οποίο κατά τον χρόνο της αυτοψίας (Απρίλιος 2023) ήταν εκτός λειτουργίας. Η τιμή πρώτης προσφοράς για τις παραπάνω ιδιοκτησίες έχει οριστεί σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Τι προηγήθηκε και ποια είναι η εταιρεία

Στις 15 Νοεμβρίου βγήκε σε πλειστηριασμό ένα ακόμη εμπορικό ακίνητο της ίδιας εταιρείας, στην Κηφισιά, με τιμή εκκίνησης 3,7 εκατ. ευρώ και κατακυρώθηκε με ένα ευρώ παραπάνω. Επίσης πρόσφατα, στις 6 Μαρτίου 2024, βγήκε ακίνητό της σε κεντρικό σημείο της Γλυφάδας επί της οδού Λαζαράκη 19, στη συμβολή της με την οδό Κωνσταντινουπόλεως και δίπλα στη βασική οδική – εμπορική αρτηρία της Μεταξά. Πρόκειται για το κτήριο, όπου στεγάζεται το κατάστημα της Alpha Bank. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί σε 5,3 εκατ. ευρώ και άλλαξε χέρια με 7.000.001 ευρώ.

Η «Ηλήλ Επενδυτική – Εμπορική Μ.Α.Ε.», με διακριτικό τίτλο «Ηλήλ Ακίνητα Α.Ε.» έχει συσταθεί τον Φεβρουάριο του 2008 και σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2022, εμφανίζει μηδενικό κύκλο εργασιών, «λοιπά συνήθη έσοδα» ύψους 2,1 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 230.785 ευρώ. Παράλληλα, στον ισολογισμό καταγράφονται αξία ακινήτων 31 εκατ. ευρώ και σύνολο ενεργητικού ύψους 42,13 εκατ. ευρώ, αλλά και δανειακές υποχρεώσεις 44,48 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Φάμπρικα προσφυγών απειλεί μεγάλες επενδύσεις

Οι 4+1 «Εντολές» του Σπύρου Θεοδωρόπουλου προς τους νέους επιχειρηματίες (vid)

Brown Hotels: Νέες συμφωνίες για διαχείριση ξενοδοχείων σε προορισμούς – έκπληξη (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ