Η Brynn Putnam δεν τα είχε πάει καθόλου άσχημα. Όπως συμβαίνει με αρκετές μπαλαρίνες, η καριέρα της άρχισε γύρω στα 16 της και τελείωσε σχεδόν 20 χρόνια αργότερα. Δεν είχε πολλά λεφτά στην άκρη, τουλάχιστον όχι αρκετά για να νοικιάσει έναν πραγματικό χώρο γυμναστηρίου στην Νέα Υόρκη. Είχε φτάσει, λοιπόν, η ώρα για να χρησιμοποιήσει το πτυχίο που είχε πάρει από το Harvard, στην Ρωσική Λογοτεχνία.

Με τις 15 χιλιάδες δολάρια που είχε μαζέψει νοίκιασε ένα δωμάτιο σε μία ρωσική εκκλησία, το οποίο λειτουργούσε μόνο τις καθημερινές, γιατί  το σαββατοκύριακο χρησιμοποιούνταν από τους ιδιοκτήτες του. Και πάλι, όμως, το Refine Method, όπως ονόμασε την επιχείρηση, πέτυχε, με τους λιγοστούς πρώτους πελάτες του, κυρίως φίλες της Putnam, να διαδίδουν την φήμη του. Η ίδια, όμως, είχε μεγαλύτερα σχέδια.

Ήθελε, με κάποιον τρόπο, να βελτιώσει την εμπειρία της γυμναστικής στο σπίτι, μα δεν ήξερε πώς. Σίγουρα, έπρεπε να υπάρχει κάτι καλύτερο από την απλή τοποθέτηση ενός ογκώδες οργάνου γυμναστικής σε ένα δωμάτιο, που περιορίζει τον χρήστη σε ένα συγκεκριμένο είδος  άσκησης. Αλλά τι; Τελικά, η απάντηση της ήρθε από το πουθενά, όταν ρώτησε τους πελάτες του γυμναστηρίου της ποια ήταν η καλύτερη προσθήκη που είχε γίνει στον χώρο. Προς έκπληξη της, οι περισσότεροι απάντησαν πως οι καθρέπτες και η δυνατότητα να βλέπουν τους εαυτούς τους να γυμνάζονται, τους έδινε ένα παραπάνω κίνητρο.

Έτσι, η Putnam, μέσα σε μόλις δύο χρόνια,  δημιούργησε το Mirror, έναν «σχεδόν αόρατο», έξυπνο και τεχνολογικό καθρέπτη, που επιτρέπει στους χρήστες του να παρακολουθήσουν μαθήματα γυμναστικής και να βλέπουν τους εαυτούς τους από την ασφάλεια του σπιτιού τους. Το προηγούμενο καλοκαίρι, είδε τους καρπούς της προσπάθειας της: Πούλησε το Mirror στην εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων Lulemoon, έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων και παρέμεινε στην θέση του CEO. Και όλα αυτά τα κατάφερε όσο ήταν έγκυος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MIRROR (@getthemirror)

Πίσω στο 2016, το πρώτο πρωτότυπο που κατασκεύασε, με την πολύτιμη βοήθεια του μηχανικού συζύγου της, ήταν φτιαγμένο από ένα φθηνό tablet που βρήκε στο Amazon και ένα κομμάτι γυαλί. Αλλά ανεξαρτήτως των εξαρτημάτων, αυτή η αρχική δοκιμή έδειξε στην Putnam ότι η ιδέα της μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Έπειτα, σύμφωνα με την ίδια, έκανε ακριβώς το αντίθετο από ότι συνηθίζεται στους κύκλους των τεχνολογικών startups.

Αντί να κατασκευάσει ένα πρόχειρο, αλλά λειτουργικό προϊόν, παρουσίασε στους επενδυτές ένα κομψό μηχάνημα που ακόμη δεν δούλευε. Αντιθέτως, στην οθόνη του έπαιζε ένα βίντεο που πρόβαλε πως το Mirror θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Άλλο ένα μικρό εμπόδιο που η Putnam αντιμετώπιζε στις προσπάθειες της να μαζέψει χρηματοδότηση ήταν ότι πλέον είχε μπει στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Όπως εκμυστηρεύτηκε στο CNBC, αρκετοί Venture Capitalists την συμβούλεψαν είτε να «Βρει έναν συνιδρυτή με τεχνικές ικανότητες και κατά προτίμηση άνδρα ή να περιμένει μέχρι να γεννήσει». Όμως στο μυαλό της, είχε έτοιμο ένα καλό προϊόν και δεν έβρισκε λόγο να περιμένει. Όπως αποδείχτηκε, είχε δίκιο. Την υπογραφή της στον πρώτο γύρω χρηματοδότησης τριών εκατομμυρίων του Mirror την έβαλε από το νοσοκομείο, την ίδια ημέρα που έφερε στον κόσμο τον γιο της.

Δύο εβδομάδες αργότερα, επέστρεψε στην δουλειά, με πρώτη προτεραιότητα, φυσικά, την αξιοποίηση του νέου κεφαλαίου στην εξέλιξη ενός μοντέλου που δουλεύει. Μετά από δύο χρόνια, το 2018, τα πρώτα μηχανήματα βγήκαν στην αγορά, με το startup των 125 υπαλλήλων να κάνει 150 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα στους πρώτους 12 μήνες του. Παράλληλα, μάζεψε συνολικά 72 εκατομμύρια από επενδυτές, ένας εκ τους οποίους ήταν η Lulemoon, που τον Ιούνιο του 2020 πλήρωσε μισό δισεκατομμύριο για αγοράσει το Mirror από την Putnam.

Όπως φαντάζεστε, το τεχνολογικό startup για γυμναστική από το σπίτι μάλλον επωφελήθηκε από μία πανδημία που έβαλε λουκέτο στα κανονικά γυμναστήρια. Τώρα, σε περίπτωση που θέλετε και εσείς ένα Mirror, θα σας κοστίσει 1.495 δολάρια, ενώ  η μηνιαία συνδρομή για πρόσβαση στα διάφορα μαθήματα κάνει 39 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Κίνα: Πώς ένα… ποίημα έριξε στα τάρταρα τη μετοχή ενός ολόκληρου κολοσσού

ΕΡΓΑΝΗ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού

Στα Αστέρια Γλυφάδας το πρώτο «υβριδικό» city resort της One & Only