Σε «κλοιό» πλειστηριασμών βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η αλυσίδα καφέ και εστίασης Palmie bistro, δημιούργημα της οικογένειας Κουτρουλιά.
Πριν λίγο καιρό βγήκε στο σφυρί το συγκρότημα της Palmie Catering, στην Αυλώνα, με τιμή εκκίνησης 1.785.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να εκδηλωθεί ενδιαφέρον.
Για τη νέα χρονιά, όμως, και συγκεκριμένα για τις 8 Μαρτίου 2023, έχει προγραμματιστεί να γίνει, -εάν μέχρι τότε δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για την αναστολή του-, ο πλειστηριασμός για ένα από τα βασικά σημεία της αλυσίδας, αυτό που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Κεφαλαρίου.

Επισπεύδουσα είναι η doValue και ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά του επικεφαλής του ομίλου Γιώργου Κουτρουλιά, ενώ η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 2.598.000 ευρώ., εκ των οποίων τα 2.362.000 ευρώ αφορούν το κυρίως κατάστημα του ισογείου και 236.000 ευρώ αποθήκη του υπογείου.
Σημειώνεται ότι το ποσό εγγραφής κατάσχεσης είναι 200.000 ευρώ, που είναι μέρος της συνολικής απαίτησης ύψους 512.874 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Συγκεκριμένα, στο σφυρί αναμένεται να βγει κατάστημα του ισογείου ορόφου, με επιφάνεια 351,50 τ.μ. στην κεντρική πλατεία του Κεφαλαρίου, στο οποίο ανήκει η αποκλειστική χρήση της εμπορικής εκμετάλλευσης έμπροσθεν χώρου, εμβαδού 407,40 τ.μ.
Επίσης, η αποθήκη του πρώτου υπογείου που έχει επιφάνεια 351,50 τ.μ. και βρίσκεται κάτω ακριβώς από το κυρίως κατάστημα.
Η οικοδομή είναι κτισμένη σε οικόπεδο εκτάσεως 2.451,75 τ.μ. επί της πλατείας και πλησίον του Άλσους Κεφαλαρίου, σε απόσταση περίπου 800μ από το Δημαρχείο της Κηφισιάς, 180μ από τη Χαρ. Τρικούπη και περίπου 800μ από το Άλσος της Κηφισιάς.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, ο χώρος είναι πλήρως ανακαινισμένος και σε πολύ καλή κατάσταση συντήρησης.
Οι παραπάνω οριζόντιες ιδιοκτησίες περιήλθαν στον οφειλέτη Γ. Κουτρουλιά από τον Ιούνιο του 1990, ενώ βαρύνονται με αρκετές προσημειώσεις και κατασχέσεις.

Η Palmie bistro

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Κουτρουλιά, με επικεφαλής τον Γεώργιο Κουτρουλιά, που πλέον πλαισιώνεται στη διοίκηση από τα παιδιά του Χρήστο και Αλεξάνδρα, έχοντας καταγράψει πολύχρονη παρουσία στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, λάνσαρε μέσω της αλυσίδας Palmie bistro ένα καινοτόμο για την εποχή του μοντέλο που συνδύαζε το φαγητό, τον καφέ, το γλυκό και το ποτό από το πρωί μέχρι το βράδυ, μέσα σε ωραία ατμόσφαιρα, με υψηλά ποιοτικά στάνταρντ και προσιτές τιμές.

Υπό αυτή την έννοια είναι εκείνη που εισήγαγε το «all day» στην αγορά, αλλά και στις προτιμήσεις του κοινού. Το κατάστημα στην πλατεία «Κάραβελ», δίπλα από το ομώνυμο ξενοδοχείο, αποτέλεσε τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας, που εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα επέκταση και καταξίωσή της.

Η επιτυχία ήταν τέτοια, ώστε ακολούθησαν σημαντικές επενδύσεις για το άνοιγμα νέων καταστημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής και όχι μόνο. Περί το 2010 η αλυσίδα του «Palmie bistro» αριθμούσε περισσότερα από 20 καταστήματα στην Αθήνα, αποκτώντας παρουσία ακόμη στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Καρδίτσα, το Λουτράκι, αλλά και εκτός συνόρων, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και στα Σκόπια.
Έκτοτε βέβαια και εν μέσω κρίσης αρκετά από αυτά τα καταστήματα έκλεισαν, με την αλυσίδα να περιορίζεται σε 12 σημεία, εταιρικά και franchise όλα εντός Αττικής.

Ο «πατριάρχης» της διασκέδασης

Ο Γιώργος Κουτρουλιάς θεωρείται ένας από τους «πατριάρχες» της αθηναϊκής διασκέδασης. Ξεκινώντας από την Ευρυτανία και από μια οικογένεια με τρία μικρότερα αδέλφια βγήκε νωρίς στη βιοπάλη. Όταν ήρθε στην Αθήνα, το 1962, με μόνο εφόδιο 950 δραχμές, άνοιξε γι’ αυτόν η πόρτα σε έναν διαφορετικό κόσμο. Έναν κόσμο που έμελλε να τον σημαδέψει με τη δραστηριότητά του στον χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας. Μέχρι να γίνει όμως αυτό, δούλεψε πολύ σκληρά κάνοντας διάφορα επαγγέλματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη χρονιά που ήρθε στην Αθήνα αναζητώντας την τύχη του άλλαξε περί τα 30 επαγγέλματα, με αφετηρία το «Ζαχαροπλαστείο Καρρά».

Η οικογένεια Κουτρουλιά

Στη συνέχεια του προτάθηκε να αναλάβει αρχικά βοηθός μάγειρα και στη συνέχεια υπεύθυνος της κουζίνας στην «Αθηναία». Αυτός ήταν ο πρώτος μεγάλος σταθμός, καθώς εκτός από σεφ, σε ηλικία μόλις 23 χρόνων, έγινε και μέτοχος της επιχείρησης, ανακαλύπτοντας, κατά κάποιο τρόπο, τον πραγματικό του προορισμό.

Ο δεύτερος μεγάλος σταθμός στην καριέρα του ήταν όταν μεταπήδησε ως μέτοχος στις περίφημες «9 Μούσες», ένα μαγαζί που έγραψε τη δική του ιστορία, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης.
Ακολούθησε το δικό του επιχειρηματικό βήμα, όταν άνοιξε το γαλλικό εστιατόριο «Le Foyer» στην πλατεία «Κάραβελ». Ένα εστιατόριο που έγινε meeting point των celebrities της εποχής.

Επίσης από το 1979, συνέδεσε το όνομά του με ένα πολύ γνωστό μετέπειτα σημείο, όταν επικράτησε σε διαγωνισμό του ΕΟΤ για τον χώρο του «Ειρηνικού» στην παραλία της Βούλας. Ένα σημείο που στα χέρια του έμελλε να φέρει νέα δεδομένα στην Παραλιακή και μαζί στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας. Σε αυτό τον χώρο που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένος, με τα ερειπωμένα κτίρια να μη θυμίζουν σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν, «παρέλασαν» εμβληματικά μαγαζιά όπως το «Le Grand Foyer», η «San Lorenzo», που ήταν από τις πρώτες disco στην Ελλάδα, τα θρυλικά κλαμπ «Mercedes», «Bora Bora», «Prison», «Empire», «Must», «Βαρελάδικο», «Galea», «Boca», «Guzel», «Tango» κ.α.

Όλα αυτά συνεχίζοντας τη δραστηριότητά του και στον χώρο της εστίασης με γνωστά μαγαζιά, όπως το ρωσικό εστιατόριο «Balalaika».

Όσο περνούσαν τα χρόνια, με τη διορατικότητα που τον διέκρινε, κατάλαβε ότι χρειαζόταν μια καινούρια πρόταση που θα έσπαγε τα στεγανά μεταξύ του εστιατορίου, της καφετέριας, του μπαρ και του ζαχαροπλαστείου. Κάπως έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει το «Palmie bistro».

Διαβάστε ακόμη

Ιμπραήμ Ερντέμογλου: Ο Τούρκος μεγιστάνας που ζητά να μην… αγοράζουν τις μετοχές του (pics)

Ποια κρίση; 60.225 θέσεις εργασίας έμειναν φέτος κενές στα ελληνικά ξενοδοχεία (πίνακας)

Αττική Οδός: Γιατί η κυβέρνηση έριξε τα διόδια στα 2,50 ευρώ