Σε εκούσιο πλειστηριασμό προγραμματίστηκε εκ νέου να βγει το ακίνητο του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη.

Η σχετική διαδικασία που έχει ενεργοποιηθεί κατόπιν αίτησης των κληρονόμων του, προέβλεπε αρχικά ότι το ακίνητο θα έβγαινε σε πλειστηριασμό στις 25 Μαΐου 2023, ωστόσο υπήρξε αναστολή. Πάντως η τιμή πρώτης προσφοράς παραμένει, όπως και πριν, στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η περιουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου έχει τεθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης κατόπιν σχετικού αιτήματος των κληρονόμων του και αναφερομένων στην έκθεση πλειστηριασμού ως «οφειλετών», δηλαδή της συζύγου του Αρετής Σουβατζόγλου, και των παιδιών του Φίλιππου Βγενόπουλου και Μελίνας Βγενοπούλου.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει διοριστεί εκκαθαριστής της περιουσίας ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Αρμαμέντος, ο οποίος και εξασφάλισε πέρυσι την σχετική άδεια από το αρμόδιο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου να προχωρήσει στην εκποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού εκούσιου πλειστηριασμού.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, σε περίπτωση που αυτός αποβεί άκαρπος, μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, τούτο θα γίνει με ελεύθερη (πρόσφορη) πώληση και με το κατά το δυνατόν υψηλότερο, ενόψει των συνθηκών, τίμημα που θα συμφωνηθεί με τον αγοραστή.

Το ακίνητο της Εκάλης

Πρόκειται για ένα οικόπεδο εκτάσεως 3.533,41 τ.μ. μετά των επ’ αυτού κτισμάτων, δηλαδή παλαιάς διώροφης οικίας συνολικής επιφανείας 402,89 τ.μ., νεότερης διώροφης οικίας επιφάνειας 573,71 τ.μ. και υπογείου αμφοτέρων των οικιών επιφάνειας 394,94 τ.μ., ενώ περιλαμβάνει και εξωτερική πισίνα 134,28 τ.μ.

Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή της Εκάλης επί της οδού Πάρνηθος. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, είναι περιοχή αμιγώς οικιστική και χαρακτηρίζεται από όμορφο φυσικό περιβάλλον (είναι κατάφυτη) και καλή ρυμοτομία. Επιπλέον, είναι σχετικά αραιοδομημένη, με χαμηλό Συντελεστή Δόμησης και αποτελεί τόπο συγκέντρωση πολυτελών και υπερ-πολυτελών μονοκατοικιών και οικοπέδων προς ανέγερση αντίστοιχης χρήσης και ποιότητας ακινήτων.

Ο περιβάλλων χώρος περιλαμβάνει πλακοστρωμένους διαδρόμους καθώς και φυτεύσεις με μεγάλα και αιωνόβια δένδρα όπως πλατάνια, πεύκα, κέδρους, κυπαρισσοειδή κ.α.

Στο κεντρικό τμήμα του οικοπέδου, στα ανατολικά της κατοικίας, υπάρχει πισίνα ορθογώνιου σχήματος με ημικυκλική απόληξη στην μία πλευρά, ενώ διαθέτει περιμετρική κρυφή υπερχείλιση και εσωτερικό στεγανό φωτισμό στα πλευρικά τοιχώματα.

Περιμετρικά της πισίνας το δάπεδο είναι επενδεδυμένο με αντιολισθητικές μαρμάρινες πλάκες. Επιπλέον, στο οικόπεδο υπάρχει στεγασμένος χώρος BBQ με ξύλινη πέργκολα και με πέτρινες επενδύσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα και μικρό γήπεδο μπάσκετ στο ανατολικό τμήμα.

Σε όλη την έκταση των υπαίθριων διαμορφώσεων υπάρχουν είτε χαμηλά φωτιστικά πορείας είτε φωτιστικά διάχυτου φωτισμού νυκτός. Το οικόπεδο είναι πλήρως περιφραγμένο, ενώ στην πρόσοψη η περίφραξη αποτελείται από τοιχίο λιθοδομής και κιγκλίδωμα.

Τα δύο κτίσματα

Η μονοκατοικία αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, οι οποίο κατασκευάστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν διαφορετική τεχνική και αρχιτεκτονική μορφή αλλά βρίσκονται σε επαφή και είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι, ώστε να συνιστούν μία μονοκατοικία. Η συνολική δόμηση είναι 1.604,72 τ.μ., εκ των οποίων τα 1.212,86 τ.μ. αποτελούν χώρους κύριας χρήσης (1.123,86 τ.μ. ανωδομής και 89,00 τ.μ. υπογείου), ενώ τα 391,86 τ.μ. υπόγειους χώρους βοηθητικής χρήσης.

Το παλαιότερο τμήμα της κατοικίας βρίσκεται στην πρόσοψη επί της οδού Πάρνηθος και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο όροφο, 2ος όροφο και απόληξη κλιμακοστασίου – πύργο, στοιχείο μοναδικότητας του ακινήτου.

Το τμήμα αυτό της κατοικίας εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε αρχικά περί το 1930 και με μικρές προσθήκες με άδεια οικοδομής του 1994 οπότε και πραγματοποιήθηκε μερική ανακαίνιση, είναι πιθανότατα από λιθοδομή με εξωτερικά και εσωτερικά επιχρίσματα. Φέρει τετράριχτη κεραμοσκεπή.

Συνοπτικά, ως γενικά χαρακτηριστικά, το στυλ του είναι παραδοσιακό με γύψινες διακοσμητικές διαμορφώσεις εσωτερικά στις οροφές.

 • Διαθέτει επίστρωση δαπέδων με ξύλο καλής ποιότητας, μάρμαρα είτε πλάκες μαρμάρου.
 • Τα κουφώματα είναι από ξύλο και τα υαλοστάσια διπλά, ενώ τα εξώφυλλα είναι από ξύλο.
 • Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους.

 • Το ισόγειο μεγάλου ύψους περιλαμβάνει, χώρο υποδοχής, διαδρόμους, χώρους σαλονιού και τραπεζαρίας κάθε ένας με τζάκι, κουζίνα, γραφείο, λουτρό, W.C. και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ στο τμήμα της πρόσοψης διαθέτει εξώστη.
 • Η κεντρική θύρα είναι ξύλινη δίφυλλη, ανοιγόμενη με σταθερά υαλοστάσια στο άνω τμήμα, ενώ άνωθεν αυτής υπάρχει τοξωτό υπέρθυρο με σταθερό υαλοστάσιο. Ο χώρος υποδοχής έχει δάπεδο από ορθογώνιες μαρμάρινες πλάκες λευκής απόχρωσης σε συνδυασμό με μαρμάρινες πλάκες σκούρας απόχρωσης σε γεωμετρικό μοτίβο.
 • Ο χώρος του καθιστικού περιλαμβάνει ένα κλασικό τζάκι με σκαλισμένο μαρμάρινο πλαίσιο & περιμετρική εντοιχισμένη ξύλινη βιβλιοθήκη σε σκούρα απόχρωση. Τα δάπεδα είναι ξύλινα σε κλασικό «πλεκτό» μοτίβο.
 • Υπάρχουν οροφές γυψοσανίδας με περιμετρικά γύψινα περίτεχνα κλασικά μοτίβα & κρεμαστούς πολυέλαιους.
 • Ο χώρος της τραπεζαρίας περιλαμβάνει άλλο ένα πανομοιότυπο τζάκι με αυτό του σαλονιού. Ο χώρος της κουζίνας περιλαμβάνει εντοιχισμένα έπιπλα κλασικού σχεδίου σε λευκή απόχρωση με μαρμάρινο πάγκο. Τα δάπεδα στην κουζίνα είναι από μαρμάρινες πλάκες.
 • Τα εξωτερικά δάπεδα της βεράντας ισογείου είναι από μαρμάρινες πλάκες λευκής απόχρωσης σε συνδυασμό με περιμετρική μαρμάρινη μπορντούρα σκούρας απόχρωσης σε γεωμετρικό μοτίβο. Το κιγκλίδωμα της βεράντας είναι μεταλλικό σε γεωμετρικό μοτίβο με μεταλλικούς ορθοστάτες. Τα κουφώματα είναι ξύλινα ανοιγόμενα, κάποια από αυτά έχουν τοξωτό υπέρθυρο, λευκής απόχρωσης με εξωτερικά περσιδωτά παντζούρια γαλλικού τύπου σε σκούρα απόχρωση.
 • Ο 1ος όροφος περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο master με τζάκι (έχει μετατραπεί σε χώρο καθιστικού) και με λουτρό (στο οποίο έχει τοποθετηθεί βασιλική μπανιέρα – κειμήλιο), βεστιάριο και χωλλ, διάδρομο, δύο υπνοδωμάτια με άλλο ένα λουτρό.

 • Διαθέτει δύο εξώστες έναν ημικυκλικής κάτοψης βορειοδυτικά και έναν παραλληλόγραμμης κάτοψης στο master υπνοδωμάτιο νοτιοδυτικά.
 • Το κυρίως λουτρό έχει μαρμάρινες επενδύσεις λευκής απόχρωσης στους τοίχους με περιμετρικές μπορντούρες σκούρας απόχρωσης σε γεωμετρικά σχήματα.
 • Η μπανιέρα είναι από λαξευμένο μάρμαρο & διαθέτει επιδαπέδια μπαταρία μπανιέρας κλασικού τύπου. Στους τοίχους του λουτρού υπάρχουν επίτοιχα φωτιστικά κλασικού τύπου.
 • Οι εξώστες του ορόφου έχουν δάπεδα από μαρμάρινες πλάκες λευκής απόχρωσης με γεωμετρικά σχέδια σε συνδυασμό με λεπτότερες μαρμάρινες πλάκες σκούρας απόχρωσης.

Ο 2ος όροφος (σοφίτα) περιλαμβάνει διάδρομο και χώρο γυμναστηρίου, μασάζ, και καθιστικού με λουτρό. Ο χώρος του γυμναστηρίου έχει ξύλινα δάπεδα, χτιστό τζάκι επενδεδυμένο με πυρότουβλα, περιμετρικά ξύλινα ερμάρια χαμηλού ύψους με ειδικές θέσεις τοποθέτησης για κλιματισμό τύπου fan coil δαπέδου.

Τμήμα της οροφής έχει γυάλινο φεγγίτη αλουμινίου για φυσικό φωτισμό, ενώ περιμετρικά υπάρχουν μικρότερα κουφώματα. Η κατακόρυφη επικοινωνία των ορόφων πραγματοποιείται από εσωτερικό ανελκυστήρα καθώς και από κλιμακοστάσιο το οποίο συνεχίζεται ως την απόληξή του και διαμορφώνει έναν πύργο Βαυαρικού στυλ και τεχνοτροπίας ο οποίος καθιστά το ακίνητο μοναδικό στην Ελλάδα.

Ο πύργος φτάνει σε ύψος περίπου τα 16m και από την υψηλότερη στάθμη προσφέρει ανεμπόδιστο ορίζοντα προς την εγγύς και ευρύτερη περιοχή. Ο πύργος έχει πολυγωνική κάτοψη με τοξωτά παράθυρα και πολυγωνική στέγη με εμφανείς στηρίξεις.

Η εσωτερική ελικοειδής σκάλα του πύργου είναι ξύλινη με σκαλιστή ξύλινη κουπαστή ενώ τμήμα των σκαλοπατιών είναι επενδεδυμένο με μοκέτα. Τα κουφώματα στην απόληξη του πύργου είναι ξύλινα ανοιγόμενα με τοξωτά υπέρθυρα και μικρούς τετράγωνους υαλοπίνακες σε σκούρα καφέ απόχρωση.

Το νεότερο τμήμα της κατοικίας βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου, σε επαφή με το παλαιό τμήμα και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο.

Το τμήμα αυτό της κατοικίας κατασκευάστηκε περί το 2003 με άδεια οικοδομής του 2002 και είναι πιθανότατα κατασκευή με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και στοιχεία πληρώσεως οπτοπλινθοδομές με εξωτερικά και εσωτερικά επιχρίσματα. Το στυλ του είναι αντίστοιχο της εποχής κατασκευής του. Συνοπτικά, ως γενικά χαρακτηριστικά, εσωτερικά, διαθέτει επίστρωση δαπέδων με ξύλο καλής ποιότητας είτε πλάκες γρανίτη. Τα κουφώματα είναι από αλουμίνιο και τα υαλοστάσια διπλά, ενώ τα εξώφυλλα είναι ρολά ηλεκτρικά ανοιγόμενα.

Επιπλέον διαθέτει ψευδοροφές γυψοσανίδας με σποτ επ αυτών και κρυφούς φωτισμούς. Πλησίον του κεντρικού κλιμακοστασίου υπάρχει μικρό αίθριο που προσφέρει άπλετο φυσικό φωτισμό.

Το υπόγειο περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης, αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους, λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα και χώρο ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού πισίνας ως βοηθητικές χρήσεις, ενώ με ξεχωριστή είσοδο περιλαμβάνει χώρους κύριας χρήσης (κατοικίες προσωπικού).

Στο τμήμα των βοηθητικών – αποθηκευτικών χώρων διαθέτει δάπεδα βιομηχανικού τύπου και πυράντοχη εσωτερική θύρα. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο σαλοτραπεζαρίας με τζάκι, μικρό καθιστικό, κουζίνα, χώρο γραφείου-playroom, λουτρό, διαδρόμους και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ στο νοτιοανατολικό τμήμα διαθέτει ισόγειoυς ημιυπαίθριους χώρους εν επαφή και με άμεση πρόσβαση στο χώρο της πισίνας.

Ο χώρος του καθιστικού έχει ξύλινο δάπεδο, τζάκι μινιμαλ σχεδίου επενδεδυμένο με πυρότουβλα, οροφές γυψοσανίδας με κρυφό φωτισμό & σποτ φωτισμού. Ο κλιματισμός του χώρου γίνεται από εσωτερικό σύστημα κλιματιστικών μονάδων. Ο χώρος της κουζίνας περιλαμβάνει εντοιχισμένα ξύλινα ερμάρια μίνιμαλ σχεδίου & πάγκο εργασίας από φυσικό γρανίτη. Το δάπεδο στο χώρο της κουζίνας είναι από κεραμικά πλακίδια τεχνητής παλαίωσης.

Ο δεύτερος χώρος καθιστικού-γραφείου έχει ξύλινο δάπεδο εντοιχισμένα ξύλινα ερμάρια με ράφια και οροφή γυψοσανίδας με σποτ φωτισμού & εσωτερική μονάδα κλιματισμού. Το λουτρό ισογείου έχει ξύλινες επενδύσεις με εντοιχισμένα ερμάρια, επικαθήμενο μαρμάρινο νιπτήρα και εντοιχισμένα είδη υγιεινής.

Ο 1ος όροφος περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο master με τζάκι και με λουτρό με jacuzzi, τρία ακόμη υπνοδωμάτια με δύο λουτρά, διάδρομο και χωλλ με χώρο γραφείου και βοηθητικούς-αποθηκευτικούς χώρους.

Το λουτρό στο master υπνοδωμάτιο έχει επενδύσεις σε δάπεδο και τοίχους από κεραμικά πλακίδια σε γεωμετρικά σχέδια, jacuzzi, μεγάλους καθρέπτες, μαρμάρινο πάγκο με υποκαθήμενο νιπτήρα, ψευδοροφή γυψοσανίδας με σποτ φωτισμού & επίτοιχα φωτιστικά. Όλα τα υπνοδωμάτια έχουν ξύλινα δάπεδα, ψευδοροφές γυψοσανίδας με σποτ φωτισμού & εντοιχισμένα ξύλινα ερμάρια.

Όλα τα λουτρά του ορόφου έχουν επένδυση σε τοίχους και δάπεδα από κεραμικά πλακίδια με εντοιχισμένα είδη υγιεινής και ψευδοροφές γυψοσανίδας. Ο διάδρομος κυκλοφορίας έχει ξύλινο δάπεδο και εντοιχισμένα ξύλινα ερμάρια λευκής απόχρωσης.

Η κατακόρυφη επικοινωνία των ορόφων πραγματοποιείται από εσωτερικό ανελκυστήρα καθώς και από δύο εσωτερικά κλιμακοστάσια, τα οποία παρέχουν πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα. Το δάπεδο των κλιμακοστασίων είναι ξύλινο και η κουπαστή είναι χτιστή με ξύλινη χειρολαβή.

Συνολικά, εσωτερικά η κατοικία διαθέτει 7 υπνοδωμάτια (εκ των οποίων τα 2 master) πλέον των υπνοδωματίων προσωπικού, 3 σαλόνια και 2 τραπεζαρίες, επιπλέον 2 καθιστικά και 2 κουζίνες, 2 ανελκυστήρες και συνολικά 6 τζάκια.

Η κατάστασή του ακινήτου χαρακτηρίζεται πολύ καλή σε συνάρτηση με την παλαιότητά της και με το γεγονός ότι δεν έχει κατοικηθεί για τουλάχιστον 5 έτη.

Διαβάστε ακόμη:

«Κόκκινα» δάνεια: Νέο «καμπανάκι» από ΤτΕ για τις περίπου 6 μονάδες που χωρίζουν Ελλάδα και Ευρώπη στον δείκτη NPE

Γεωργιάδης στη Βουλή: Δεν καταργείται το πενθήμερο (pic)

Το νέο «σήμα» από τις κεντρικές τράπεζες – Γιατί πάνε… πίσω οι μειώσεις επιτοκίων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ