Στη διαχρονική τέχνη της αρωματοποιίας είναι αφιερωμένος ο τόμος «Louis Vuitton: A Perfume Atlas» με εικονογραφήσεις, φωτογραφίες και κείμενα που αποκαλύπτουν τις ιστορίες των πολύτιμων φυσικών στοιχείων που αποτελούν τη βάση των μοναδικών αρωμάτων του οίκου.

Το βιβλίο του αρωματοποιού του γαλλικού οίκου Jacques Cavallier-Belletrud εξερευνά τον τρόπο καλλιέργειας των λουλουδιών, τις καλλιεργητικές περιόδους και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη συγκομιδή των άνθεων, καθώς και τον τρόπο εξαγωγής, απόσταξης και σύνθεσης των αιθέριων ελαίων για τη δημιουργία νέων και σύνθετων αρωμάτων.

Από την κινεζική μανόλια και τον όσμανθο μέχρι την τουμπερόζα και το γιασεμί της Ινδίας, κάθε λοβός σπόρων, ξυλώδες στέλεχος, φρούτο, φύλλο και λουλούδι ανοίγει έναν κόσμο που προκαλεί τη συγκίνηση μακρινών τόπων και ονομάτων, εμπορικών διαδρομών, θαλάσσιων ταξιδιών και τους ρυθμούς των εποχών, αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο από τον Thames and Hudson Ltd.

Ο Jacques Cavallier-Belletrud ταξίδεψε σε τρεις ηπείρους και συνεργάστηκε με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Lionel Paillès και την εικονογράφο Aurore de la Morinerie για το βιβλίο 338 σελίδων, πηγή έμπνευσης του οποίου ήταν η αγάπη για τις πρώτες ύλες και τη φύση.

Οι φωτογραφίες είναι του Sébastien Zanella Γάλλου σκηνοθέτη και φωτογράφου, ιδρυτή του περιοδικού Desillusion.

Διαβάστε ακόμη  

Bobbi Brown: Η μεγιστάνας της ομορφιάς ξεκίνησε με ένα lip gloss – Η εξαγορά από την Estee Lauder και το νέο brand που τρελαίνει το TikTok

Οι Ελληνες βασιλιάδες στο αυτοκίνητο: Μεσουράνησαν για δεκαετίες αλλά τους γονάτισε η οικονομική κρίση (pics) 

ΕΠΑ – Οικογένεια Ακουαρόνε: Με αφετηρία ένα τυπογραφείο και μια… κουζίνα συμπληρώνει 93 χρόνια με ποιοτικά παιχνίδια (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ