business stories

Mega – deal $4,3 δισ. με άρωμα Ελλάδας: Metropoulos και One Rock εξαγοράζουν την Nestlé Waters Β. Αμερικής

  • Χριστίνα Ρωμηού


Η Nestlé συνεχίζει τον στρατηγικό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων εμφιαλωμένων νερών μέσω της πώλησης των μπραντς Nestlé Waters North America

Θυγατρική της One Rock Capital Partners, σε συνεργασία με την Metropoulos & Co, συμφώνησαν με τη Νestle για την εξαγορά της Nestle Waters Βορείου Αμερικής (NWNA).

Η μεταβίβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη και ο Ντιν Μητρόπουλος θα αναλάβει χρέη προέδρου και προσωρινού CEO της εταιρείας.

Η Nestlé Waters North America αποτελείται από τις δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά της Nestlé Waters, της μεγαλύτερης εταιρείας εμφιαλωμένου νερού στον κόσμο.

Το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο των εξαιρετικά αναγνωρίσιμων περιφερειακών πηγών και εθνικών εμπορικών σημάτων καθαρού νερού περιλαμβάνει μάρκες όπως Poland Spring, Deer Park, Ozarka, Ice Mountain, Zephyrhills και Arrowhead , Pure Life και Splash, καθώς και την υπηρεσία απευθείας παράδοσης ποτών στον καταναλωτή, ReadyRefresh.  

Με έδρα το Στάμφορντ στο Κονέκτικατ και περίπου 7.000 εργαζομένους στις ΗΠΑ και πάνω από 230 στον Καναδά, η NWNA έχει 27 εργοστάσια παραγωγής στη Βόρεια Αμερική.

Σημειώνεται ότι, η Nestle από το 2020 είχε ανακοινώσει ότι αναζητούσε στρατηγικό επενδυτή , προκειμένου να πουλήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στην Nestle Waters Β.Αμερική. Στόχος της Nestle διεθνώς είναι να περιορίσει το portfolio της σε ό,τι αφορά στη δραστηριότητα του νερού.

«Συνεχίζουμε να αναδιαμορφώνουμε το χαρτοφυλάκιό μας σε ό,τι αφορά στην αγορά του νερού, με στόχο να έχουμε βιώσιμη και επικερδή ανάπτυξη σε βάθος χρόνου. Η πώληση αυτή επιβεβαιώνει τη θέλησή μας να επικεντρωθούμε στις πιο premium δραστηριότητές μας και να εξυγιάνουμε το χαρτοφυλάκιό μας» σχολίασε ο CEO της Nestle, Μαρκ Σνάιντερ.

Από την πλευρά του ο Τόνι Λι, διευθυντικός συνεργάτης της One Rock, δήλωσε: «Τα εμβληματικά μπραντς της Nestlé Waters North America κέρδισαν την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των απανταχού καταναλωτών χάρη σε μια αταλάντευτη δέσμευση στην ποιότητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που προωθούμε αυτήν τη δέσμευση και στηριζόμαστε στην ηγετική θέση της εταιρείας στην αγορά παράλληλα με την ταλαντούχα ομάδα διοίκησης».

Όπως δήλωσε ο ελληνικής καταγωγής Ντιν Μητρόπουλος μετά τη συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, «είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να ηγηθώ της NWNA και να την οδηγήσω στην επόμενη φάση της εξέλιξής της. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την One Rock και την ομάδα διαχείρισης της NWNA για να προσφέρουμε απαράμιλλη αξία στους πελάτες μας.»

Ο Τσαρλς Ντιν Μητρόπουλος, Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ελληνικής καταγωγής και ιδρυτής μιας οικογενειακής επενδυτικής εταιρείας, θεωρείται βετεράνος της βιομηχανίας με μια επιτυχημένη πορεία 40 ετών κατά την οποία έλαβε μέρος στον μετασχηματισμό πολλών εταιρειών τροφίμων και ποτών, όπως της Hostess Brands και της Pabst Brewing Company. Ήταν ιδιοκτήτης της Pabst Brewing Company, η οποία ιδρύθηκε από τον Τζέικομπ Μπεστ, το 1844. Στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes 2020, κατατάχθηκε στο Νο 875 με καθαρή αξία 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιοι ενδιαφέρονται για το «μικρό Ελληνικό» στις Γούρνες – Τι θα γίνει με το καζίνο

Νέο «χρυσό» γραφειακό project 20.000 τ.μ. θέλουν στο Μαρούσι το δίδυμο Νoval-Brooklane

Η Jaguar Land Rover θα καταργήσει 2.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως