Δύο σφυριά για ιδιοκτησίες στη Μύκονο προγραμματίστηκαν να χτυπήσουν στις 8 Νοεμβρίου 2023.

Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για επαναληπτικούς πλειστηριασμούς, καθώς τα συγκεκριμένα ακίνητα φιλοξενούνται εδώ και καιρό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι βίλες στον Κούνδουρο

Το ένα σφυρί αφορά δύο ημιτελείς πολυτελείς βίλες στην περιοχή Κούνδουρος της Μυκόνου, οι οποίες έχουν αναρτηθεί από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν διενεργήθηκε ο πρώτος πλειστηριασμός, που είχε δύο σκέλη, με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ.

Το ένα σκέλος αφορούσε μια βίλα με πισίνα και με απέραντη θέα στο γαλάζιο, που βγήκε με τιμή εκκίνησης 2,7 εκατ. ευρώ και άλλαξε χέρια με λίγες χιλιάδες ευρώ παραπάνω, καθώς κατακυρώθηκε στα 2.704.076 ευρώ.

Το δεύτερο σκέλος αφορούσε δύο ημιτελείς πολυτελείς κατοικίες στην ίδια περιοχή που βγήκαν με τιμή εκκίνησης στα 3,4 εκατ. ευρώ, για τις οποίες όμως δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Για αυτές το σφυρί χτύπησε ξανά στις 29 Μαρτίου, και πάλι όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, προγραμματίστηκε για τις 5 Ιουλίου ο τρίτος πλειστηριασμός, με τιμή εκκίνησης μειωμένη κατά 20% (ίση προς το 80% της αρχικώς ορισθείσας) και συγκεκριμένα στα 2,72 εκατ. ευρώ, ο οποίος όμως ανεστάλη. Τώρα έχει οριστεί για τις 8 Νοεμβρίου, με την ίδια τιμή εκκίνησης, στα 2,72 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 4.080 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Πλυντρί ή Κουφώκι ή Κούνδουρος», της κτηματικής περιφέρειας του δήμου Μυκονίων. Επί του αγροτεμαχίου, που είναι εκτός σχεδίου πόλεως, υπάρχουν σήμερα δύο κατοικίες, οι οποίες έχουν ονομαστεί «2Β» και «3Β».

Η κατοικία «2Β» αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες και αποτελείται από υπόγειο, με χρήση αποθηκευτική, ισόγειο και πρώτο όροφο με χρήση κατοικίας. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθήκες επιφάνειας 41,87 τ.μ. και δεξαμενές επιφάνειας 28,88 τ.μ. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο κατοικίας επιφάνειας 73,28 τ.μ. και χώρο στάθμευσης επιφάνειας 24,41 τ.μ.

Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει τμήμα κατοικίας επιφάνειας 56,98 τ.μ. Όπως σημειώνεται, το τμήμα του πρώτου ορόφου λειτουργεί αυτόνομα στεγάζοντας μια κατοικία, ενώ τα δυο άλλα επίπεδα λειτουργούν ενιαία.

Η κατοικία «3Β» αναπτύσσεται σε δύο στάθμες και αποτελείται από υπόγειο, με χρήση αποθηκευτική, ισόγειο και πρώτο όροφο με χρήση κατοικίας. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθήκες επιφάνειας 71,30 τ.μ. και δεξαμενές επιφάνειας 12,50 τ.μ. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο κατοικίας επιφάνειας 69,23 τ.μ. και χώρο στάθμευσης επιφάνειας 27,75 τ.μ.

Οικόπεδο της οικογένειας Πατρώνη στη Μύκονο

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, οι κατοικίες είναι ημιτελείς, σε προχωρημένο όμως στάδιο ολοκλήρωσης, ενώ ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα. Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο έχουν κατασκευαστεί δύο πισίνες (μια για κάθε κατοικία). Επιπλέον, έχει πραγματοποιηθεί αλλαγή χρήσης χώρων στάθμευσης ισογείου σε χώρους κύριας χρήσης κατοικίας, καθώς και βοηθητικών χώρων υπογείου σε χώρους κατοικίας.

Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum, στρέφεται σε βάρος του ιδιώτη Π. Λ. και το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση είναι 700.000 ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως, που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, σύμφωνα με τη σχετική διαταγή πληρωμής.

Τα οικόπεδα με… θέα θάλασσα

Για τις 8 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός και για δύο οικόπεδα με… θέα θάλασσα στην περιοχή Φανάρι, που ανήκουν στην εταιρεία Ρόδον Ελλάς, συμφερόντων της οικογένειας Πατρώνη.

Πρόκειται και εδώ για επαναληπτικό σφυρί που αφορά ειδικότερα σε ένα αγροτεμάχιο, άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός ΓΠΣ, εκτός ΖΟΕ και εκτός οικισμού, με έκταση -σύμφωνα με το κτηματολογικό διάγραμμα- 4.196 τ.μ.

Το δεύτερο αντίστοιχο αγροτεμάχιο είναι και αυτό άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός ΓΠΣ, εντός ΖΟΕ και εκτός οικισμού, ενώ σύμφωνα με το κτηματολογικό διάγραμμα έχει έκταση 4.208 τ.μ.

Τα εν λόγω αγροτεμάχια αποκτήθηκαν από τη Ρόδον Ελλάς το 2006. Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Intrum και οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί σε 420.000 ευρώ και 422.000 ευρώ αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη

Μυτιληναίος: «Χτίζει» τον νέο μεγάλο ιδιωτικό πάροχο ενέργειας μετά τη ΔΕΗ

Εθνική Ασφαλιστική: Nέα στρατηγική για τη νέα εποχή μιας εταιρείας με ιστορία 135 χρόνων (pic)

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως κατέστρεψε 13 ουκρανικά drones εν πτήσει προς Κριμαία και Μόσχα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ