Σχεδόν το διπλασιασμό του μεριδίου της στην αγορά της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου εντός του 2024 προγραμματίζει η Μυτιληναίος, με την προσέλκυση μεγάλων βιομηχανικών και εμπορικών πελατών, νοικοκυριών αλλά και νέων εξαγορών.

Η χθεσινή επισημοποίηση της συμφωνίας για την  απόκτηση της Volterra που ανήκε στον όμιλο ΑΒΑΞ, έναντι μέγιστου τιμήματος 24 εκατ. ευρώ επιβεβαιώνει την τάση συγκέντρωσης στην αγορά της προμήθειας που ξεκίνησε πέρσι μέσα στην ενεργειακή κρίση, με την απόκτηση της WATT &VOLT και φαίνεται να επεκτείνεται στην προσπάθεια επιβίωσης των μικρότερων εταιρειών του κλάδου αλλά και στην διεύρυνση της πελατειακής βάσης των μεγάλων ενεργειακών ομίλων της  χώρας. Όπως αναφέρουν στελέχη της Μυτιληναίος, με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η εξυγίανση και η ενοποίηση των ενεργειακών αγορών με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου προς όφελος των καταναλωτών.

Από τον Αύγουστο του 2022 έως σήμερα η Μυτιληναίος είναι η μόνη καθετοποιημένη  επιχείρηση που έχει επενδύσει στην εξαγορά εταιρειών από τον κλάδο της προμήθειας, διαθέτοντας συνολικά κεφάλαια 60 εκ. ευρώ και ενσωματώνοντας 225.000 μετρητές.

Όπως ανακοινώθηκε χθες με την απόκτηση της Volterra, η οποία κατείχε μερίδιο αγοράς 2,2% και περί του 25.000 μετρητές, το market share της Μυτιληναίος ανεβαίνει στο 13%, αποτελώντας το δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο μετά την ΔΕΗ. Η Μυτιληναίος στοχεύει το μερίδιο αυτό να ανέβει στο 20% έως 25% από την νέα χρονιά ποντάροντας στο διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών που αναπτύσσει στον κλάδο της προμήθειας ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Η Protergia και η WATT+VOLT σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξαμήνου της Μυτιληναίος, αντιπροσωπεύουν σήμερα συνολικά 531.000 μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, ενώ το μερίδιο στην αγορά ηλεκτρισμού τον Ιούνιο του 2023 ξεπέρασε το 12,8% έναντι 7,6% στο τέλος του 2022 με βάση τα στοιχεία του χρηματιστηρίου ενέργειας.

Η Μυτιληναίος χτίζει μεθοδικά ένα ισχυρό πελατολόγιο στο retail με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων μέσα από ένα διευρυμένο καλάθι προϊόντων και υπηρεσιών που θα την μετατρέψει σε ένα σύγχρονο πάροχο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας νέας γενιάς. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία εξελίσσεται συνεχώς με την προσθήκη νέων υπηρεσιών όπως η ενεργειακή αποδοτικότητα και η εξοικονόμηση ενέργειας, οι έξυπνες υπηρεσίες ενέργειας αλλά και σε νέα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες διαχείρισης συσκευών στο διαδίκτυο από απόσταση καθώς και σε υπηρεσίες συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

Πρόκειται για στρατηγικές επιλογές σε μια αγορά που εξελίσσεται συνεχώς και που το μοντέλο λειτουργίας των παρόχων έχει αλλάξει, με την Μυτιληναίος να ξεδιπλώνει συστηματικά τους τελευταίους μήνες την πολιτική της, με την ίδρυση της start up Avocado, την εξαγορά της Unison αλλά και με νέες κινήσεις που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Στην επιθετική στρατηγική που ακολουθεί η εταιρεία Μυτιληναίος στον τομέα των λιανικών πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας και όλου του οικοσυστήματος που χτίζεται πέριξ της αγοράς, φαίνεται να εδράζονται και οι πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επί το παρόντος από την ίδια την εταιρεία για επενδυτικό ενδιαφέρον και για την Κωτσόβολος με την οποία φλερτάρει ανοικτά και η ΔΕΗ, η οποία φέρεται να εξετάζει την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς.

Αν και η Μυτιληναίος έχει αποκτήσει ένα δικό της δίκτυο από 100 καταστήματα σε όλη την χώρα που πήρε προίκα με την εξαγορά της WATT&VOLT, κύκλοι της αγοράς δεν αποκλείουν το ενδιαφέρον της εταιρείας για τα 93 σημεία πώλησης της μεγάλης αλυσίδας λιανεμπορίου.

Όπως ανακοινώθηκε χθες η ΑΒΑΞ θα εισπράξει σταδιακά το τίμημα της πώλησης της Volterra. Αρχικά με την ημερομηνία μεταβίβασης θα λάβει  το ποσό των 6 εκατ. ως αρχικό τίμημα και ποσό 7 εκατ. ως προκαταβολή προσθέτου τιμήματος.

Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει το στάτους της εταιρείας μετά την εξαγορά ωστόσο αναφέρει ότι το τίμημα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις της συναλλαγής και εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι, μπορεί να φτάσει μέχρι το ποσό  24 εκατ. κατά το μέγιστο.

Διαβάστε ακόμη

Σύστημα προειδοποίησης για να μειωθούν έως 50% οι οφειλέτες του Δημοσίου

Εθνική Ασφαλιστική: Nέα στρατηγική για τη νέα εποχή μιας εταιρείας με ιστορία 135 χρόνων (pic)

Μύκονος: Διπλό σφυρί για βίλες και οικόπεδα σε Κούνδουρο και Φανάρι (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ