business stories

Νάνσυ Τσέμτομπ: Η δικηγόρος που χρεώνει $960 την ώρα και αναλαμβάνει διαζύγια μόνο πλούσιων πελατών

  • newsroom


«Το διαζύγιο μου με βοήθησε πραγματικά με τους πελάτες μου - τώρα όταν μου λένε, «Μα είναι τόσο ακριβή υπόθεση» Τους λέω: «Το ξέρω. Και εγώ μια περιουσία πλήρωσα όταν έπρεπε να πάρω διαζύγιο» αναφέρει χαρακτηριστικά η διάσημη δικηγόρος

Η 56χρονη Νάνσυ Τσέμτομπ είναι μίας από τις κορυφαίες δικηγόρους της Νέας Υόρκης. Αντικείμενό της; Τα διαζύγια. Όχι όμως τυχαία διαζύγια. Αναλαμβάνει αποκλειστικά διαζύγια ζευγαριών που ανήκουν στο κλαμπ των πλουσίων με περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια δολάρια. Ένας εκ των πελατών της, μάλιστα υπήρξε και ο Μάικλ Ντάγκλας,

Η Τσέμτομπ μεγάλωσε σε οικογένεια δικηγόρων και ενώ μπορεί να ήταν ακόμη μαθήτρια, όμως μέσα της ήξερε με τι ακριβώς ήθελε να ασχοληθεί στο μέλλον. Ίδρυσε την εταιρεία της το 2002 και ανέλαβε την πρώτη υπόθεση διαζυγίου ομοφυλοφίλων στη Νέα Υόρκη. Σήμερα, ζει στο Μανχάταν με το δεύτερο σύζυγό της και χρεώνει 960 δολάρια την ώρα.  Κατά τη διάρκεια της πανδημίας δηλώνει πως είναι πιο απασχολημένη από ποτέ καθώς τα διαζύγια έχουν πάρει φωτιά τον τελευταίο ένα χρόνο.

«Το διαζύγιο μου με βοήθησε πραγματικά με τους πελάτες μου – τώρα όταν λένε, «Μα είναι τόσο ακριβή υπόθεση» Τους λέω: «Το ξέρω. Και εγώ μια περιουσία πλήρωσα όταν έπρεπε να πάρω διαζύγιο» δηλώνει χαρακτηριστικά στο BusinessInsider. 

Μια τυπική μέρα

Ξυπνά όχι μία φορά αλλά δύο φορές κάθε πρωί. «Νυστάζω απίστευτα σε σημείο που δεν μπορώ να ξυπνήσω το πρωί οπότε πλέον αναγκαστικά ξυπνάω δυο φορές και πιστέψτε με λειτουργεί. Ξυπνάω γύρω στις 3 το πρωί και αρχίζω να διαβάζω για ενδιαφέροντα πράγματα στον υπολογιστή μου όπως παραδείγματος χάρη για δημοπρασίες τέχνης. Ενημερώνομαι γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος σου πελάτης

Μετά ξανά κοιμάται μέχρι τις 7 όταν και το ξυπνητήρι της χτυπά για δεύτερη φορά. «Μέσω αυτής της διαδικασίας έχω βρει την ισορροπία που χρειάζομαι για αντέξω. Πρέπει να είμαι ο βράχος των πελατών μου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ο βράχος για πελάτες υστερικούς, πελάτες που κλαίνε και πελάτες που κυριεύονται από το άγχος»

Σε αυτή τη δουλειά πρέπει να είσαι πάντοτε σε ετοιμότητα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει. Πολλές φορές θα χρειαστεί να σταματήσει ό,τι και αν κάνει για να παρευρεθεί στο δικαστήριο. «Κάποτε, μία πελάτισσά μου, μου τηλεφώνησε και μου είπε «Δεν ξέρω τι να κάνω, μια γυναίκα που δεν την ξέρω κοιμάται δίπλα μου». Ο σύζυγός της έφερε μια γυναίκα στο σπίτι στη μέση της νύχτας». 

Έως τις 6 το απόγευμα, όμως ανεξάρτητα από το τι θα έχει προκύψει θα έχει φύγει από το γραφείο της διότι εκτός από επαγγελματίας είναι και μητέρα.

«Όταν ο γιος μου ήταν μικρός μου έστειλε μια μέρα ένα μήνυμα: «Μαμά, θα προλάβεις να είσαι σπίτι για να φάμε όλοι μαζί;» Από τότε αποφάσισε πως κάθε μέρα θα τελειώνει στις 6 και στη συνέχεια θα επιστρέφει στην οικογένειά της.

Σήμερα οι γιοι της, ο Τζακ (25 ετών), ο Όλιβερ (23 ετών) και ο Σπένσερ (20 ετών) έχουν μεγαλώσει για αυτό και ορισμένες φορές συνεχίζει τη δουλειά της από το σπίτι. «Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτό είναι το πρόβλημα με τη δουλειά μου: στην πραγματικότητα πρέπει να είμαι εκεί για τους πελάτες μου 24/7» δηλώνει.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

30+16 εταιρείες με ρεκόρ επιδόσεων μέσα στην πανδημία

Dorsey: Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το Bitcoin