business stories

Νικόλ Μπρίσκο: «Πόνταρε» 500 δολ. σε τροχόσπιτα και… έκανε την τύχη της

  • newsroom


Καιρό πριν από την πανδημία, η Νικόλ Μπρίσκο μια 36χρονη μητέρα από τη Βόρεια Καρολίνα αναζητούσε έναν τρόπο να αυξήσει τα έσοδα της και τον βρήκε επενδύοντας στα τροχόσπιτα. Κάθε συμφωνία που κλείνει μπορεί να της αποφέρει από 1.500 εως και 8.000$

Η Νικόλ Μπρίσκο είναι μια 36χρονη μητέρα που δούλευε σε ένα γυμνάσιο στη Βόρεια Καρολίνα. Σήμερα, είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας αφού αποφάσισε να ασχοληθεί με την αγοραπωλησία … τροχόσπιτων.

Καιρό πριν από την πανδημία, η Μπρίσκο προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο να αυξήσει τα έσοδα της οικογένειάς της. Και τον βρήκε. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, κατάφερε να διπλασιάσει το εισόδημά της. Έψαξε στο ίντερνετ, παρακολούθησε μαθήματα για το πως θα πετύχει στις επενδύσεις και τελικά αποφάσισε να στραφεί στην αγοραπωλησία ακινήτων. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος κλάδος αποδείχτηκε πολύ ακριβός και έξω από το δικό της μπάτζετ.

Τότε το έψαξε περισσότερο. Τα τροχόσπιτα ήταν αρκετά φθηνότερα και συγχρόνως αποτελούν αγορά με αρκετή ζήτηση. Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές σπιτιών που στρέφονται στα τροχόσπιτα σαν μια εναλλακτική και σαφώς πιο οικονομική λύση διαμονής. Έτσι, τον Μάρτιο, η Μπρίσκο γράφτηκε σε ένα μάθημα αξίας 500 δολαρίων που ονομάζεται Mobile Home Elite Investors προκειμένου να μάθει τα μυστικά για να βουτήξει στη συνέχεια σε αυτή την αγορά. Ένα μήνα αργότερα, πήρε δάνειο αξίας 20.000 δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την αγορά των δύο της πρώτων τροχόσπιτων. Αυτή ήταν η αρχή για την επιχείρησή της. Η Μπρίσκο ανακαινίζει τα τροχόσπιτα που αγοράζει. Στη Βόρεια Καρολίνα, στον τόπο διαμονής της, υπάρχουν τροχοβίλες που μπορούν να γίνουν αγνώριστες με λιγότερα από 10.000 δολάρια.

Τα τροχόσπιτα στα οποία επιλέγει να επενδύσει διαθέτουν 3 υπνοδωμάτια και 2 μπάνια. Κατάλληλα δηλαδή για μια ολόκληρη οικογένεια. Συνήθως χρειάζεται από 500 έως 6.000 δολάρια για την αγορά ενός τροχόσπιτου. Όσον αφορά στην ανακαίνιση απαιτούνται περίπου 3.000 έως 15.000 δολάρια. Στη συνέχεια, πουλά τα ακίνητα για σχεδόν διπλάσια ακόμη και τριπλάσια τιμή σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο BusinessInsider. 

Αγόρασε το πρώτο τροχόσπιτο για μόλις 500 δολάρια. Χρειάστηκαν 6 εβδομάδες και 11.000 δολάρια για να ολοκληρώσει την ανακαίνιση. Μόλις ήταν έτοιμο, σε μόλις 24 ώρες κατάφερε να το πουλήσει και μάλιστα για 24.000 δολάρια. Μερικές φορές, οι μελλοντικοί αγοραστές επικοινωνούν μαζί της πριν ολοκληρωθούν οι ανακαινίσεις για να καπαρώσουν ένα από τα αριστουργήματά της. 

Η Μπρίσκο δίνει ακόμη στους μελλοντικούς αγοραστές τη δυνατότητα ενοικίασης των τροχόσπιτων. Να πληρώνουν δηλαδή σε μηνιαίες δόσεις που κυμαίνονται από 600 έως 900 δολάρια μέχρι την τιμή πώλησης του τροχόσπιτου. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από τρία έως πέντε χρόνια. Οι αγοραστές μπορούν επίσης να αγοράσουν το ακίνητο ανά πάσα στιγμή, εάν έχουν τα μετρητά ή σταματήσουν να το νοικιάζουν χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά. 

Σε τιμή χονδρικής

Η πώληση σε τιμή χονδρικής είναι μία πολύ καλή στρατηγική για την πώληση ακινήτων. Μέσα από το Facebook, έμαθε περισσότερα για αυτή τη στρατηγική. Μέχρι τον Δεκέμβριο, είχε βρει 13 τροχόσπιτα για να αγοράσει συνολικής αξίας 45.000 δολάρια. Η Μπρίσκο και η ομάδα της, μέσα σε ένα χρόνο, έχουν φτιάξει από το μηδέν επτά τροχόσπιτα. 

«Από μία συμφωνία θα μπορούσα να βγάλω 1.500 δολάρια. Από μία άλλη 8.000 δολάρια.» αναφέρει η Μπρίσκο. «Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου στο σχολείο. Να δουλεύω καθημερινά με μαθητές. Στο μέλλον, κάποια στιγμή σίγουρα η επιχείρησή μου θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια δουλειά πλήρους απασχόλησης. Αλλά προς το παρόν δεν το σκέφτομαι.» προσθέτει.

 

Διαβάστε ακόμη:

Κομισιόν: Aνάπτυξη 3,5% το 2021 και 5% το 2022 στην Ελλάδα – Υφεση 10% το 2020

Distressed ακίνητα, ναυτιλία, αλλά και comeback στον τουρισμό ετοιμάζει ο Στέγγος, μετά τo deal του Πόρτο Καρράς

Eστίαση: Αλλάζει η «συνταγή» των ενισχύσεων για να καλύψουν όσους έχουν ανάγκη

Απόρρητο Απόρρητο