Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η οικογένεια Τσουκαρίδη πούλησε την Paperpack στους Κινέζους επενδυτές του  China Central and Eastern Europe Investment Co-operation Fund II SCS SICAV-SIF κεφαλαιοποιώντας την σταθερή επιτυχημένη πορεία των τελευταίων ετών. Στο διάστημα αυτό η Paperpack έχοντας στο τιμόνι τον κ. Πέτρο Σακκά, γνωστό στέλεχος της αγοράς που αποτελεί και τον υπεύθυνο του κινέζικου fund για την ελληνική αγορά, όχι μόνο έχει συνεχίσει την ανοδική πορεία της αλλά έχει επιτύχει να μεγεθύνει σημαντικά τις οικονομικές της επιδόσεις. Κι αυτό παρά τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε το σύνολο της αγοράς κατά την περασμένη χρήση όταν κορυφωνόταν το «πληθωριστικό τσουνάμι» που πυροδοτούνταν από τις μεγάλες αυξήσεις σε πρώτες και δευτερεύουσες ύλες καθώς και από την ενεργειακή κρίση.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που κοινοποίησε χθες η εταιρεία, οι πωλήσεις το 2022 αυξήθηκαν κατά 25,01% φθάνοντας τα 24,44 εκατ. ευρώ, από 19,55 εκατ. ευρώ το 2021. Αντίστοιχα σημαντική βελτίωση παρουσιάζει και η κερδοφορία. Μάλιστα η διοίκηση του κ. Σακκά σημειώνει πως «η αύξηση της παραγωγικότητας – η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία κατά τα προηγούμενα έτη – διατήρησε την αυξημένη ανταγωνιστικότητα της εταιρείας με ταυτόχρονη διατήρηση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων της».

Ο κ. Πέτρος Σακκάς, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Paperpack στην μετά την οικογένεια Τσουκαρίδη εποχή

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) το 2022 αυξήθηκαν 16,64% και διαμορφώθηκαν στα  4,63 εκατ. ευρώ από 3,97 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν με τη διοίκηση να επικαλείται την αύξηση του κύκλου εργασιών σε συνδυασμό με τον περιορισμό των εξόδων διοικητικής λειτουργίας και λειτουργίας διαθέσεως. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το μικτό περιθώριο κέρδους παρουσιάζεται μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, υποχωρώντας στο 28,52% από 32,36% το 2021, «ως αποτέλεσμα της αύξησης κυρίως του κόστους υλικών και αύξησης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με την προηγούμενη χρήση», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση τα EBITDA της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 12,22%, στα 6,24 εκατ. ευρώ, τα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρείας εμφανίζουν κέρδη ύψους  4,35 εκατ. ευρώ έναντι κερδών ύψους  3,44 εκατ. κατά την προηγούμενη χρήση, και τα κέρδη μετά τους φόρους 3,38 εκατ. ευρώ έναντι 2,48 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον πως στις 31 Δεκεμβρίου 2022 η εταιρεία είχε σύνολο ταμειακών διαθεσίμων και ισοδύναμων 3,04 εκατ. ευρώ, το σύνολο των δανείων της ήταν 3,77 εκατ. ευρώ και τα Ίδια Κεφάλαια ήταν στα 11,82 εκατ. ευρώ.

Η αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας συμβαδίζει και με την αύξηση του προσωπικού της καθώς οι εργαζόμενοι έχουν φθάσει τους 186, από 162 που ήταν ένα χρόνο πριν.

Μάλιστα και φέτος το ΔΣ προτείνει στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων τη μη διανομή μερίσματος και τη διανομή αμοιβών και ποσοστών σε προσωπικό ή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από τα κέρδη της εταιρικής χρήσης 2022 συνολικού ύψους 112.765,38 ευρώ.

Προοπτικές

Αναφορικά με τις προοπτικές της τρέχουσας χρήσης Η διοίκηση της Paperpack σημειώνει πως «οι γεωπολιτικές συγκρούσεις και η οικονομική αστάθεια που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν επιτρέπουν τη διενέργεια ασφαλών και αντικειμενικών προβλέψεων σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα». Ωστόσο η ίδια δηλώνει «αισιόδοξη λόγω των αποδόσεων της κλειόμενης χρήσης και της ισχυρής χρηματοοικονομικής θέσης της εταιρείας, ότι οι επιδόσεις για την επόμενη χρήση θα είναι ανάλογες».

Διαβάστε ακόμη

ΤΧΣ: Σε συζητήσεις με bona fide επενδυτές για την αποεπένδυση από τις τράπεζες

Φυλακές Κορυδαλλού: Έτοιμος ο διαγωνισμός για τη μετεγκατάσταση στον Ασπρόπυργο (pic)

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και… με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, ο Κωτσόβολος και οι μνηστήρες, η Praktiker στην Κέρκυρα, η παραπλάνηση από την Ellington Solutions

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ