Σε τρίτο κατά σειρά πλειστηριασμό οδηγείται η συλλογή έργων τέχνης του εκλιπόντος Παναγιώτη Νίκα, ιδρυτή της ομώνυμης αλλαντοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το newmoney.gr, η «πινακοθήκη» του εμβληματικού αλλαντοβιομήχανου έχει προγραμματιστεί να βγει ξανά στο σφυρί την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί δύο άγονοι πλειστηριασμοί, ο πρώτος στις 11 Ιανουαρίου 2023 και ο δεύτερος στις 5 Απριλίου 2023, κατά τους οποίους, με βάση τη σχετική έκθεση εκτίμησης, η συνολική τιμή εκκίνησης ήταν στις 144.970 ευρώ.
Έτσι, για το επικείμενο σφυρί της 9ης Ιουνίου, η συνολική τιμή εκκίνησης, όπως προβλέπεται, έχει μειωθεί κατά 20%, στις 115.976 ευρώ (ίση προς το 80% της αρχικώς ορισθείσας τιμής).

Τι περιλαμβάνει η συλλογή

Η συλλογή του Π. Νίκα περιλαμβάνει 325 πίνακες διαφόρων καλλιτεχνών, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει το έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα «Ακρόπολη». Το συγκεκριμένο έργο έχει καταγραφεί από το Ίδρυμα Χατζηκυριάκου Γκίκα στα πλαίσια της εκτίμησης με αρχική τιμή 30.000 ευρώ, ενώ αποτελεί το σημαντικότερο και ακριβότερο της συλλογής.

Πέραν των πινάκων περιλαμβάνονται ακόμη ένας καθρέπτης διαστάσεων 149x200x5 και δύο μπρούτζινα φωτιστικά οροφής.
Επισπεύδουσα είναι η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση, ως αντιπρόσωπος του υπό ειδική εκκαθάριση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η κατάσχεση έγινε για απαίτηση που ανέρχεται στο ποσό των 674.759,84 ευρώ εντόκως από 30-11-2013.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά του Γεώργιου Νίκα, με την ιδιότητά του ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¾ του οφειλέτη Παναγιώτη Νίκα που απεβίωσε στις 03-09-2017, την κληρονομιά του οποίου έχει αποδεχθεί με το ευεργέτημα της απογραφής και της Μαρίας Δουκάκη, χήρας του Παναγιώτη Νίκα, με την ιδιότητά της ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¼ του οφειλέτη, την κληρονομιά του οποίου έχει επίσης αποδεχθεί με το ευεργέτημα της απογραφής.

Το διαμέρισμα στη Στησιχόρου

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Απριλίου άλλαξε χέρια, μετά από δύο άγονες προσπάθειες, ακίνητο του Παναγιώτη Νίκα στην περιοχή των Παλαιών Ανακτόρων.

Ειδικότερα, το διαμέρισμα της οικογένειας Νίκα σε πολυκατοικία επί της οδού Στησιχόρου βγήκε με μειωμένη τιμή εκκίνησης στα 1,55 εκατ. ευρώ και μετά από διαδοχικά «χτυπήματα» κατακυρώθηκε στα 2,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή με περίπου 1 εκατ. ευρώ παραπάνω.
Επρόκειτο για τον τρίτο πλειστηριασμό δεδομένου ότι οι δύο που προηγήθηκαν στις 11 Ιανουαρίου και στις 8 Μαρτίου κατέληξαν άγονοι ελλείψει πλειοδοτών. Για αυτό και η τιμή εκκίνησης ήταν μειωμένη κατά 20% (ίση προς το 80% της αρχικώς ορισθείσας τιμής των 1.946.000 ευρώ), στα 1.556.800 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερη κατά 389.200 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Εκλογές στην Τουρκία: Νίκη Ερντογάν με 51,8% στο 99% των ψήφων (tweets + pic)

Bundesliga: Γιατί είπε «nein» στην είσοδο private equities (tweets)

Porsche – Nobu: Τι σχεδιάζουν τα πολυτελή brands για τους λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων (tweets + vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ