Με πλειστηριασμό απειλείται εκ νέου η μεζονέτα της επιχειρηματία Βιργινίας Βεντουράκη στη Φιλοθέη.

Το εν λόγω ακίνητο είχε προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί αρχικά στις 7 Ιουνίου 2023, ωστόσο η διαδικασία οδηγήθηκε σε αναστολή κατόπιν εντολής της επισπεύδουσας (Intrum).

Η κα Βεντουράκη υπήρξε συζύγος του εκλιπόντος δημοσιογράφου και ιστορικού διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Σεραφείμ Φυντανίδη και ο νέος πλειστηριασμός αναρτήθηκε μάλιστα σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου που κατά σύμπτωση άλλαξαν χέρια ο τίτλος και τα σήματα της Ελευθεροτυπίας («Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και «www.enet.gr»).

Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 26 Απριλίου, με επισπεύδουσα την Intrum και με τιμή εκκίνησης 1.186.018 ευρώ.

Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Αφορά μεζονέτα στη θέση «Καλογρέζα», (σήμερα «Συνοικισμός Υπαλλήλων Εθνικής Τραπέζης»)του Δήμου Φιλοθέης. Πρόκειται για ένα ακίνητο με χώρους 304 τ.μ. το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο 1.099,53 τ.μ. και αποτελείται από:

Υπόγειο 42,05 τ.μ. με αποθήκη πλυντήριο, μηχανοστάσιο, ανελκυστήρα και έναν χώρο όπου βρίσκεται το κλιμακοστάσιο ανόδου.

Ισόγειο 17,63 τ.μ. με χώρο όπου βρίσκεται η κλίμακα καθόδου στο υπόγειο και ανόδου στον Α’ όροφο και ημιυπαίθριο στον βορειοανατολικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου.

Α’ όροφο 114,68 τ.μ., με καθιστικό-τραπεζαρία, κουζίνα, w.c., μηχανοστάσιο πισίνας, οφφίς, χώρο όπου βρίσκεται η κλίμακα καθόδου στο ισόγειο και ανόδου στον Β’ όροφο, δώμα στον βορειοανατολικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, βεράντες στον βορειοδυτικό και νοτιοανατολικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και εξώστη στον νοτιοδυτικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου επί του οποίου προβλέπεται πισίνα επιφάνειας 27 τ.μ

Β’ όροφο 108,28 τ.μ. με 3 υπνοδωμάτια, 2 λουτρά, χώρο κλίμακας καθόδου στον Α’ όροφο και ανόδου προς την απόληξη του κλιμακοστασίου, 2 οφφίς, εξώστη βορειοανατολικά, δώμα, διαφώτιστο και εξώστη
-Απόληξη του κλιμακοστασίου με έναν χώρο επιφάνειας 21,28 τ.μ.

Ολόκληρη η αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία έχει συνολικό ποσοστό εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο 390/1000 και της ανήκει η αποκλειστική χρήση τμήματος του ακάλυπτου, του δεύτερου ορόφου (ζαρντινιέρα) επιφάνειας 11 τ.μ., του βατού δώματος επιφάνειας 13 τ.μ. και του βατού δώματος της απόληξης του κλιμακοστασίου επιφάνειας 93 τ.μ. όπου προβλέπεται ότι θα τοποθετηθούν οι εξωτερικές κλιματιστικές μονάδες της κατοικίας.

Σημειώνεται ότι έχει κατασκευαστεί και εξωτερική πισίνα.

Επίσης στην κατοικία ανήκουν ως παραρτήματα και μεταβιβάζονται με αυτήν τρεις υπόγειες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, επιφάνειας 10,13 τ.μ. εκάστη.

Το ακίνητο περιήλθε στην κα Βεντουράκη το 2005 και κατασχέθηκε τον Οκτώβριο του 2022. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης «πρόκειται για αποπερατωμένη λειτουργική μεζονέτα, προσεγμένης αρχιτεκτονικής και βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης».

Το εξοχικό στην Τήνο

Υπενθυμίζεται ότι η κα Βεντουράκη βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών το 2019 για το εξοχικό στην Τήνο του Σεραφείμ Φυντανίδη που έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2014.

Μια πανέμορφη εξοχική κατοικία στην Καρδιανή μπροστά στη θάλασσα, από την οποία πέρασαν πολλοί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες.

Τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση του ακινήτου των 400 τ.μ. που ήταν χτισμένο σε δυο όμορα οικόπεδα συνολικής έκτασης 5,600 τ.μ. είχε επιμεληθεί η ίδια η κα Βεντουράκη, ως interior designer. Ο τρόπος κατασκευής και τα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί το καθιστούσαν απόλυτα ταιριαστό με το ευρύτερο περιβάλλον της περιοχής.

Τον Φεβρουάριο του 2019 το σπίτι βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 1,4 εκατ. ευρώ και αποκτήθηκε από την κα Κλέλια Χατζηιωάννου, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, έναντι 1,8 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Οι… αλλού τρως και πίνεις, η φωλιά της Λεβέντη, ο Νίκος, ο Χάρης και τα franchise, η στάμπα του Παππά, ο Γερμανός και η Imker πήραν την Entersoft

Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ»

Ευρωεκλογές: Τα τέσσερα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ