«Το 2023 χαρακτηρίστηκε από τις σφοδρές πιέσεις που εξακολούθησε να δέχεται ο οικιακός προϋπολογισμός, κυρίως λόγω των αυξήσεων σε βασικά αγαθά. Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, διαχρονικά αντιστεκόμενος στις πιέσεις και απορροφώντας τα κόστη, συνέχισε με συνέπεια τις απαραίτητες επενδύσεις σε υποδομές, καθώς η ζήτηση για δεδομένα και υπηρεσίες επικοινωνίας βρίσκεται σε μόνιμα ανοδική πορεία. Προκειμένου όμως η Ελλάδα να κάνει το αποφασιστικό βήμα ψηφιοποίησης και τα οφέλη αυτής να μην αποκλείουν κανέναν, η Πολιτεία χρειάζεται να βάλει τέλος στη γραφειοκρατία και σε χρόνιες ρυθμιστικές παθογένειες του κλάδου και να δώσει στους παρόχους το πράσινο φως και την ασφάλεια να επενδύσουν γενναία για το μέλλον της χώρας».

Αυτό δηλώνει ο κ. Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, η οποία συνέχισε την απρόσκοπτη και εντός στόχων υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού των 600 εκατ. ευρώ για υποδομές 5G και οπτικών ινών, αυξάνοντας την πληθυσμιακή κάλυψη με υπερυψηλές ταχύτητες σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, ανέπτυξε και διέθεσε λύσεις για οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις, βελτιώνοντας την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής τους και την παραγωγικότητα στην εργασία τους. «Την ίδια στιγμή, πιστή στον εταιρικό σκοπό για μια βιώσιμη κοινωνία με τη συνδρομή της τεχνολογίας, η εταιρεία ανέλαβε νέες, εμβληματικές πρωτοβουλίες για την περιβαλλοντική προστασία και πρωτοστάτησε στο μέτωπο της καταπολέμησης της ενδοοικογενειακής βίας με κρίσιμες ψηφιακές εφαρμογές».

Επιδόσεις

Η Vodafone Ελλάδας είχε στο β’ εξάμηνο του 2023 αύξηση συνδρομητικής βάσης στην κινητή φτάνοντας στους 4.293.000 συνδρομητές. Κατά την ίδια περίοδο συγκράτησε τους συνδρομητές της σταθερής, αύξησε τα έσοδα από υπηρεσίες και κατέγραψε νέο ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων, με αύξηση 552%, φτάνοντας στα 232.000 TB.

Στα δίκτυα οπτικών ινών, η εταιρεία έχει υλοποιήσει 280.000 γραμμές οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι (FTTH) και κατασκευάσει 450.000 γραμμές οπτικής ίνας μέχρι την καμπίνα (FTTC), οι οποίες σταδιακά θα μετατρέπονται σε FTTH, με στόχο την εγκατάσταση 850.000 γραμμών FTTH μέχρι το 2026. Εντός του 2023 ολοκληρώθηκε η μεταφορά της κίνησης στα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών σε Αιγαίο και Ιόνιο, προκειμένου συνδρομητές και επισκέπτες 10 νησιών να έχουν πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες έως 1 Gbps. Στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, μέχρι σήμερα, η Vodafone έχει επιτύχει πληθυσμιακή κάλυψη 79% με 5G και, σύμφωνα με τον σχεδιασμό ανάπτυξης, τον Μάρτιο του 2024 θα αγγίξει το 87% και τον Μάρτιο του 2025 το 94%. Πλέον έχει καλύψει με 5G όλες τις πρωτεύουσες των νομών, τις δεύτερες και τρίτες μεγαλύτερες πληθυσμιακά πόλεις ανά νομό, καθώς και συνολικά 62 νησιά. Εμπορικά η Vodafone Ελλάδας βρίσκεται ιστορικά στην καλύτερη θέση για να καλύψει με ολοκληρωμένο τρόπο τις ανάγκες των πελατών της. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σε εξέλιξη η νέα στρατηγική συνεργασία με τα Public, με προοπτική 44 καταστήματα Vodafone να λειτουργούν μέσα σε ισάριθμα Public μέχρι το πρώτο μισό του 2025. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να αποτελέσει αιχμή του δόρατος για την περαιτέρω καθιέρωση της Vodafone ως κορυφαίας επιλογής του καταναλωτικού κοινού για όλες τις ανάγκες επικοινωνίας, τεχνολογίας και ψυχαγωγίας.

Στο πεδίο της ψυχαγωγίας το Vodafone TV ετοιμάζεται να σπάσει το φράγμα των 200.000 συνδρομητών, φιλοξενώντας τη μεγαλύτερη ποικιλία ποιοτικού περιεχομένου.

Πρόσφατα το περιεχόμενο εμπλουτίστηκε μέσα από δύο νέες αποκλειστικές συνεργασίες. Η πρώτη με τη Viaplay, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα παραγωγής ευρωπαϊκού περιεχομένου, και η δεύτερη με το MEGA και τη Foss Productions, κατά την οποία το Vodafone TV έγινε ο αποκλειστικός streaming partner της πρωτοποριακής σειράς «Milky Way». Την ίδια στιγμή, το Vodafone Business αύξησε ακόμα περαιτέρω το αποτύπωμά του στην αγορά. Στον ιδιωτικό τομέα η εταιρεία ενίσχυσε την ψηφιοποίηση, την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα των εσωτερικών δικτύων μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών με σημαντικά έργα σε τεχνολογίες αιχμής. Αλλά και στον δημόσιο τομέα το Vodafone Business συνέχισε να πρωταγωνιστεί με εμβληματικά έργα που μετασχηματίζουν τη λειτουργία των δημόσιων οργανισμών και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών με λύσεις Εξυπνων Πόλεων. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει αναλάβει έργα συνολικής αξίας άνω των 300 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο για έργα Smart Cities οι αναθέσεις έχουν φτάσει στα 5,2 εκατ. ευρώ.

Το Ίδρυμα Vodafone παρουσίασε το 2023, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας & Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, το πρόγραμμα Vodafone Posidonia για προστασία των υποθαλάσσιων δασών. Ταυτόχρονα, το Ίδρυμα πρωτοστάτησε στην ενδυνάμωση των γυναικών με τη βοήθεια της τεχνολογίας προκειμένου το 2024 το Panic Button να είναι διαθέσιμο σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη

«Ελ. Βενιζέλος»: Στον δρόμο για το Χρηματιστήριο με ρεκόρ όλων των εποχών στην επιβατική κίνηση

Η μεγάλη επιστροφή του Μ.Χ. και το “legend” του Αδωνι, ο καφές του Μπλίνκεν με Μητσοτάκη στα Χανιά, το παλτό του Παναμά και το πίσω κάθισμα του τραπεζίτη

Economist Intelligence Unit: Οι δέκα επιχειρηματικές τάσεις για το 2024

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ