Υπό τον φόβο της αύξησης των ευρωπαϊκών δασμών, η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo αρχίζει να μεταφέρει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα στο Βέλγιο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.

Η Volvo, στην οποία πλειοψηφών μέτοχος είναι η κινεζική Geely, εξέταζε το ενδεχόμενο να σταματήσει τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων κινεζικής κατασκευής στην Ευρώπη, σε περίπτωση που επιβάλλονταν δασμοί, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορίες της εταιρείας.

Παρ΄ολα αυτά τελικά αποφάσισε να μεταφέρει την παραγωγή των μοντέλων EX30 και EX90 από την Κίνα στο Βέλγιο και σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της εταιρείας δεν εξετάζεται πλέον η αναστολή των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo στην Ευρώπη.

Η κατασκευή ορισμένων μοντέλων της Volvo με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε επίσης να μεταφερθεί στο Βέλγιο, ανέφεραν οι Times. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκίνησε πέρσι έρευνα σχετικά με το αν παίρνουν κρατικές επιδοτήσεις τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα, κίνηση που δίνει σήμα για επικείμενη αύξηση των ευρωπαϊκών δασμών.

Η έρευνα κατά των επιδοτήσεων, που ξεκίνησε επίσημα στις 4 Οκτωβρίου, μπορεί να διαρκέσει έως και 13 μήνες. Η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει τους νέους δσμούς κατά των επιδοτήσεων εννέα μήνες μετά την έναρξη της έρευνας.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Οι εσπευσμένες συμμαχίες, ο εκνευρισμός του Ελιζέ και οι φόβοι της αγοράς για την επόμενη μέρα (tweets + pics)

Τα νέα γραφεία της ΕΥ στο Μαρούσι – Συμφωνία με Noval Property και Brook Lane Capital (pics + vid)

Αβοκάντο: Η παγκόσμια μανία και η έλλειψή τους από την αγορά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ