Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ στην πανελλαδική – πανεκπαιδευτική πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος στην πλατεία Συνάγματος αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, απαιτώντας να μην ψηφιστεί ο αντισυνταγματικός αυτός νόμος, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει στην απεργία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου με στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Συμμετέχουμε στην απεργία για την παγκόσμια μέρα της γυναίκας στις 8 Μάρτη 2024 – Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Παρασκευή 8 Μάρτη, 12 το μεσημέρι, Πλατεία Κλαυθμώνος

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με τα διαχρονικά αιτήματα της 8ης Μάρτη, ίση αμοιβή για ίση εργασία, ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άντρες, για το 2024 αφιέρωσε την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις γυναίκες της Παλαιστίνης.

Ζητάμε την κατάπαυση του πυρός, ασφαλή δίοδο για την ανθρωπιστική βοήθεια, την απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων, την απόρριψη του εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα και τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης.

Φέτος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εντάσσει στο πλαίσιο της κινητοποίησης της 8ης Μαρτίου και της στάσης εργασίας από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας και τη μαζική έκφραση εναντίωσης στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Καλούμε την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου να ενωθούμε με την πανελλαδική – πανεκπαιδευτική πορεία και να παραμείνουμε μαζί τους στην πλατεία Συνάγματος απαιτώντας να μην ψηφιστεί ο αντισυνταγματικός αυτός νόμος. Καλούμε να εκφραστεί αγωνιστικά η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων στον αγώνα όλων Φοιτητικών Συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού.
Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16. Στηρίζουμε τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% η ανάπτυξη το 2023

ΙΕΛΚΑ: Στο 3% φρέναρε ο εσωτερικός πληθωρισμός στα Σούπερ Μάρκετ τον Ιανουάριο (vid)

Είναι γλυκιά η σοκολάτα παρά τις… «τσιμπημένες« τιμές

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ