«Ζεσταίνουν τις μηχανές» των τρακτέρ τους οι αγρότες, οι οποίοι σκληραίνουν τις κινητοποιήσεις τους. Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους, ώστε την Τρίτη, αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας να βρεθούν -μαζί με τα μηχανήματά τους- στην Αθήνα για να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο. Την ίδια ώρα, όσοι δεν θα βρίσκονται στην πρωτεύουσα, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων, λιμανιών και δημοσίων κτιρίων.

Με το Μαξίμου να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για περαιτέρω παροχές, οι αγρότες δηλώνουν απογοητευμένοι που δεν ικανοποιήθηκαν όλα τους τα αιτήματα καθώς θεωρούν ότι θα μπορούσαν να ενισχυθούν περισσότερο στο κομμάτι του κόστους παραγωγής, δηλαδή το ρεύμα και το πετρέλαιο, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έκανε σαφές ότι χθες «μετά την προχθεσινή δίκαιη και ολοκληρωμένη πρόταση του πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους των αγροτών σε συνέχεια των όσων εξαγγέλθηκαν και τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα παρερμηνείας. Προφανώς θα υλοποιήσει όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Μεγάλη σημασία έχει η συνέπεια έργων και λόγων».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr