Είδος πολυτελείας ο γαύρος, η σαρδέλα και η γόπα, καθώς τα ψιλόψαρα έχουν καταγράψει τιμές ρεκόρ το 2024, σύμφωνα με ψαράδες και έμπορους.

Με τιμή 7,5 ευρώ το κιλό στον γαύρο και 9,80 το κιλό στην σαρδέλα, οι καταναλωτές θα προτιμήσουν να στραφούν στην αγορά κρέατος, όπως δήλωσαν στην κάμερα του Alpha.

Μεγάλη είναι η απόκλιση στις τιμές γαύρου και σαρδέλας σε σχέση με το 2023, αφού η τιμή της σαρδέλας στους πάγκους των συνοικιακών ιχθυοπωλείων, αλλά και της αγοράς του καταναλωτή, ανέρχεται, πλέον, στα 10 με 12 ευρώ, σε σχέση με πέρυσι, που κυμαίνονταν από 5 έως 6 ευρώ το κιλό.

Ενώ την ίδια στιγμή, η τιμή στον γαύρο ανέρχεται στα 8 με 9 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι κυμαινόταν από 4 έως 5 ευρώ το κιλό.

Έμποροι και ψαράδες ισχυρίζονται, ότι η άνοδος στις τιμές των ψαριών οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες, αλλά και στη μεγάλη ζήτηση που έχουν τα συγκεκριμένα ψάρια στα νησιά.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η τιμή του γαύρου έχει ξεπεράσει την τιμή της τσιπούρας ιχθυοπωλείου, ενώ της σαρδέλας είναι ίδια με το φαγκρί ιχθυοτροφείου.

Διαβάστε ακόμη 

UBS – Wealth Report: Πόσο αυξήθηκε ο πλούτος σε ολόκληρο τον κόσμο – Η εικόνα στην Ελλάδα (πίνακες)

Τράπεζα Πειραιώς: Άντλησε €650 εκατ. από το πράσινο senior preferred bond – Προσφορές €4 δισ. (upd)

Μασούτης: Συνεχίζει την πορεία ανάπτυξης σε κάθε οικονομικό τρίμηνο – Τρέχει με διπλάσιο ρυθμό από την αγορά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ