Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού

  • newsroom


Το έργο προϋπολογισμού 36 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ αποβλέπει στη διοχέτευση της διερχόμενης κυκλοφορίας από και προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το αεροδρόμιο «Δημόκριτος», την Κομοτηνή και την Εγνατία οδό

Υπογράφηκε σήμερα (23.12.2021) στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η σύμβαση για την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, με αρμοδιότητα τις Υποδομές, Γιώργου Καραγιάννη.

Το έργο αποβλέπει στη διοχέτευση της διερχόμενης κυκλοφορίας από και προς το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, το αεροδρόμιο «Δημόκριτος», την Κομοτηνή, την Εγνατία οδό, χωρίς κυκλοφοριακή επιβάρυνση του αστικού ιστού της πόλης.

Ουσιαστικά, αποτελεί την οδική σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τον λιμένα Αλεξανδρούπολης, έχει αφετηρία στον κλάδο του κόμβου σύνδεσης της Εγνατίας Οδού και φτάνει μέχρι το λιμάνι της πόλης.

Το έργο, το οποίο είναι προϋπολογισμού 36 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το σχετικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (2014 – 2020), αφορά συνολικά σε 3,03 χλμ. αστικής αρτηρίας και 0,5 χλμ. συνδετήριου κλάδου με το λιμάνι. Ο χρόνος περάτωσης του έργου είναι 24 μήνες.

«Κάνουμε σήμερα ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση ενός μεγάλου οδικού έργου. Αυτήν τη φορά στον Έβρο», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Όπως πρόεθεσε: «Το έργο δεν ήταν μόνο μια απαίτηση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής. Αποτελεί, κυρίως, ανάγκη για την ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου. Μια ανάγκη κι ένα έργο που εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιό μας για δημιουργία έργων υποδομών σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να καταστεί κόμβος μεταφορών και logistics στη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης, ανέφερε: «Προχωράμε στην κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού της Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 36 εκατ. ευρώ, έργο που πρόκειται να εκσυγχρονίσει σημαντικά την εικόνα της πόλης και να αναδείξει τον στρατηγικό της ρόλο. Πετυχαίνουμε τη μέγιστη δυνατή οδική ασφάλεια, καθώς η κυκλοφορία από και προς το λιμάνι, το αεροδρόμιο ‘‘Δημόκριτος’’, την Εγνατία Οδό και την Κομοτηνή, θα γίνεται χωρίς να επιβαρύνεται ο αστικός ιστός. Ταυτόχρονα, ενισχύουμε τις στρατηγικές δυνατότητες του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο υπουργείο Υποδομών απαντάμε με έργα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και συμβάλλουμε ενεργά στην οικονομική ανάταξη της χώρας».

Διαβάστε ακόμη

«Φρένο» στις αγορές βάζουν οι καταναλωτές λόγω των ανατιμήσεων

HSBC: Οι νέες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία – Τι «βλέπει» για χρέος, ανεργία και ελλείμματα

Μετάλλαξη Όμικρον: Τέλος οι θεραπείες αντισωμάτων των Regeneron και Lilly στις ΗΠΑ