Σε βενζινάδικα και καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτου απευθύνθηκαν αρκετοί οδηγοί προκειμένου να προμηθευτούν αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς «παραμονεύει» το πρόστιμο ύψους 80 ευρώ.

Όπως ήταν αναμενόμενο η αύξηση της ζήτησης έφερε και αύξηση στις τιμές των αντιολισθητικών αλυσίδων, οι οποίες πήραν την ανιούσα.

Σύμφωνα με καταγγελίες καταναλωτών, σε πολλές περιπτώσεις για να πουλήσουν οι έμποροι, τους έδιναν αλυσίδες διαφορετικές από αυτές που ζητούσαν και όταν πήγαν να τις βάλουν στο αυτοκίνητό τους δεν έμπαιναν.

«Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, η αύξηση στις τιμές των αντιολισθητικών αλυσίδων στη χώρα μας σοκάρει ειδικά αν κανείς λάβει υπόψιν πως στο εξωτερικό οι μισθοί είναι υψηλότεροι.

Αλυσίδες χιονιού, ίδιας μάρκας, ίδιας διάστασης, έχουν στην Ελλάδα 400 ευρώ, ενώ στην Ιταλία 289,51 ευρώ και στην Ολλανδία 368,99€.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στις χιονοκουβέρτες. Οι ίδιες γαλλικές χιονοκουβέρτες έχουν στην Ελλάδα 150 ευρώ, στην Ελβετία 128,95 και στη Μεγάλη Βρετανία μόλις 92,35.

 

Το χάσμα στις τιμές ανάμεσα στην Ελλάδα και όλο τον υπόλοιπο πλανήτη υπάρχει και σε ιταλικής κατασκευής χιονοαλυσίδες που στην Ελλάδα έχουν 226,60 και στην Βρετανία 195,88 ευρώ.

Πρακτικά, για ακόμα μία φορά, είναι αδύνατον το οτιδήποτε να πωλείται αν όχι φτηνότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, έστω σε ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με την υπόλοιπη κοινή αγορά που, όπως φαίνεται, ισχύουν εντελώς διαφορετικοί κανόνες από ό,τι στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Δύο από τις κορυφαίες ελληνικές ταβέρνες, μία ώρα από την Αθήνα – Σοβαρή εμπειρία για κρέας ή ψάρι στην Κορινθία

Στα άδυτα της Παρί Σεν Ζερμέν: Μέσι, Νεϊμάρ και Μπαπέ σε φωτογραφίες για πόστερ

Κομισιόν: Έγκριση αποζημίωσης €1,36 δισ. στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις για την αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας