Σήμερα Παρασκευή, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε όλα όσα θα ισχύουν από τις 18 Ιανουαρίου 2021, ημέρα ανοίγματος του λιανεμπορίου.

Ειδικότερα, όσον αφορά τη μετακίνηση των πολιτών, θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί παρά το άνοιγμα των καταστημάτων, όπως  ανακοίνωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Επίσης τα καταστήματα λιανεμπορίου θα κλείνουν στις 20:00, ενώ το ωράριο για απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων. «Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τελικά, άλλαξε την απόφασή του σχετικά με την αύξηση του προστίμου σε όλους όσοι δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Ετσι, το πρόστιμο θα παραμείνει στα 300 ευρώ, αντί των 500 που είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του στη Βουλή.

Στα 300 ευρώ τα πρόστιμα για παράβαση των μέτρων

«Δεν είναι ο σκοπός μας η καταστολή αλλά η συμμόρφωση», τόνισε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για ορισμένους πολίτες που επέδειξαν προκλητικότατη συμπεριφορά.

Όπως εξήγησε, «τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αφορούν τον έναν, δεν είναι δηλαδή σαν την περίπτωση όπου κάποιος δεν φορά ζώνη στο αυτοκίνητο και θα υποστεί ο ίδιος τις συνέπειες». Ο ίδιος, μάλιστα, συνέχισε:

«Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να μην έχει κάτι για τον ίδιο άλλα τραγικές συνεπείς για τους συγγενείς του ή ανθρώπους που δεν γνωρίζει», είπε και προσέθεσε ότι σε μια κίνηση να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε τη συμμόρφωση με γνώμονα τη λογική και όχι το φόβο του πρόστιμου θα παραμείνει προσωρινά στα 300 ευρώ».

Διαβάστε ακόμη: 

Καταστήματα: Όλο το σχέδιο για το άνοιγμά τους – Τι ισχύει για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Folli-Follie: Τα «μυστικά» των Κουτσολιούτσων – Το παράρτημα-φωτιά της έκθεσης της PwC

Μέγαρο Μαξίμου: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν υπό όρους