Ελλάδα

Απεργία: Παραλύει ο δημόσιος τομέας – Kανονικά οι Πανελλήνιες – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

  • newsroom
gsse_adedy.jpg


Ταλαιπωρία για πολλούς επιβάτες που έσπευσαν από το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά - Διπλές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Kανονικά πραγματοποιείται σήμερα η απεργία σε όλο το Δημόσιο, με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1, 2 & 3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 το πρωί.

– Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 – 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

– Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Κάλεσμα της ΠΝΟ για περιφρούρηση της απεργίας

Συγκέντρωση στα πλοία που είναι δεμένα στην πύλη Ε8 στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούν ναυτεργάτες παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κρίθηκε παράνομη. Οι ναυτεργάτες ξεκίνησαν τη συγκέντρωσή τους από τις 5:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά το κάλεσμα των σωματείων τους να περιφρουρήσουν την απεργία.

Κάλεσμα για «να μη λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων» αναφέρουν σε σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, μετά την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε παράνομη την αυριανή 24ωρη απεργία των ναυτεργατών.

Χωρίς ΜΜΕ από τις 14.00 έως τις 18.00

Τετράωρη στάση εργασίας κατά της ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου, κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, για όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, η Ένωση Συντακτών καλεί σε στάση από τις 14.00 έως τις 18.00.

Οι συγκεντρώσεις

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει δύο συλλαλητήρια  στο Σύνταγμα, ένα στις 10:30 και ένα στις 17:00. ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ που καλούν τα μέλη τους στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά και στις 18:00 στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το “παρών” τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, πρέπει να αποσυρθεί τώρα!» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Τη μετατροπή της στάσης εργασίας σε 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο, στις 6 μ.μ., στην Πλατεία Συντάγματος, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας  

«Οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο, αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, αποσύρεται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ, έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από 13:00 έως 17:00 τ και συλλαλητήριο στις 4.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Διαβάστε ακόμη

Το σόου στο ΤΑΙΠΕΔ, το ματς NOVA και Cosmote (και τα πειρατικά) και η μάχη στη Newsphone

«Κουρέματα» – Αποζημιώσεις ενοικίων: Τα «ψιλά» γράμματα της εγκυκλίου για τις υπεκμισθώσεις ακινήτων

Χάος απειλεί το παγκόσμιο εμπόριο μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας στην Κίνα