Ελλάδα

Απεργία πείνας Κουφοντίνα: Σήμερα αναμένεται να κριθούν τα αιτήματά του για την αναστολή της ποινής

  • newsroom


Με κεντροδεξιές πολιτικοιδεολογικές αναφορές και μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ ο κ. Σοφός, προσδίδει στη νομική υπεράσπιση και μία ήπια διάσταση,  ενώ απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό

Με την πολιτική κόντρα γύρω από τον Κουφοντίνα να μαίνεται με σφοδρότητα, η πλευρά του απεργού πείνας προχώρησε χθες σε μία διπλή νομικής φύσεως κίνηση, που δείχνει ότι αναζητά λύση στο αδιέξοδο, που έχει περιέλθει η υπόθεση. Αφενός ο καταδικασμένος σε ισόβια τρομοκράτης έχει πλέον και τον δικηγόρο Θέμη Σοφό στη νομική του ομάδα. Με κεντροδεξιές πολιτικοιδεολογικές αναφορές και μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ ο κ. Σοφός, προσδίδει στη νομική υπεράσπιση και μία ήπια διάσταση,  ενώ απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό.

Αφετέρου, κατέθεσε αιτήματα για αναστολή ποινής λόγω άμεσου κινδύνου για ανήκεστο βλάβη ή θάνατο, αλλά και για επανεξέταση της απόφασης που αφορά στη μεταγωγή του κρατουμένου. Σήμερα αναμένεται να κριθούν τα αιτήματά του από το Συμβούλιο Εκτέλεσης Ποινών, αλλά εκτιμάται ότι καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου με βάση την πολύ άσχημη κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, αυτός να οδηγηθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και έτσι να βρεθεί εμμέσως μία διέξοδος στο πρόβλημα – το οποίο γίνεται μεγάλο, καθώς έχει συμπληρώσει 55 μέρες απεργία πείνας και κινδυνεύει να πέσει σε κώμα.

Στο πολιτικό πεδίο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιδοθεί σε άγρια αντιπαράθεση, η οποία δεν λέει να σιγήσει μετά την τουλάχιστον ατυχή δήλωση που έκανε προχθές ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θόδωρος Δρίτσας, ότι κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε με καθυστέρηση 24 ωρών αποστάσεις από τη δήλωση αυτή, καλύπτοντας πάντως τον βουλευτή του και ξεκαθαρίζοντας ότι «την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Δρίτσας διευκρίνισε πως εννοούσε ότι η 17Ν δεν κατάφερε να τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία και Δημοκρατία.

Ωστόσο από τη ΝΔ η κριτική εξακολούθησε να είναι και χθες οξεία, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να συγκρούεται με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Βουλή.

«Ο κ. Δρίτσας έκανε μια συγκεκριμένη δήλωση. Ανασκεύασε μετά αλλά αυτό δεν αναιρεί την αρχική του δήλωση η οποία ήταν τρομακτική», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας στον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι η Αριστερά σε όλες τις εκφάνσεις της και σε όλη της την ιστορική διαδρομή έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στην τρομοκρατία.

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε κι άλλο την κόντρα ταυτίζοντας μέρος της αριστεράς με την τρομοκρατία, κάτι που έχει εξοργίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «πολλές εκφάνσεις της Αριστεράς, ιστορικά, είχαν εξαιρετικά στενές σχέσεις με την τρομοκρατία».

Διαβάστε ακόμη:

«Στροφή» σε μέτρα ανάκαμψης όταν τελειώσουν τα lockdown

DBRS: Μόνο ο «Ηρακλής» δεν είναι αρκετός για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών

Pummaro: Από τον Κίκιζα και τη Unilever, στη Μινέρβα και τον Δασκαλόπουλο

Απόρρητο Απόρρητο